Foto: Gustaf Hellsing /Ikon

Allahelgonahelgen

Klicka på bilden för att läsa mer om vad som händer i våra kyrkor och på kyrkogården under Allhelgonahelgen. Välkommen!

Lördag 4 november kl 18.00 Minnesgudstjänst i Bjursås kyrka

Ljuständning och namnuppläsning. Damkören Cantamus medverkar med sång under ledning av Eva Rune. Präst Johanna Bäcklund finns på plats tillgänglig för samtal samt kaffeservering från kl 15.00. Kyrkomusiker Michal Tomasz Wodrowski

Söndag 5 november kl 18.00 Minnesgudstjänst i Sågmyra kyrka

Namnuppläsning för de vars begravningsakt ägt rum i Sågmyra kyrka. Ett gemensamt ljus tänds för de vi saknar. Sågmyrakören medverkar med sång under ledning av Eva Rune. Präst Johanna Bäcklund finns på plats tillgänglig för samtal samt kaffeservering från kl 16.00. Kyrkomusiker Michal Tomasz Wodrowski

Tänd ett ljus

Välkommen till våra kyrkogårdar, tänd ett ljus eller ta en promenad!
Har du själv inte möjlighet att komma till kyrkogården men vill tända ett ljus vid en grav så kan vi göra det åt dig mot en kostnad av 80 kr. 
Då ingår ljus, tändning och bortplockning.

Kontakta församlingsexpeditionen 023-669 23 60 / bjursas.forsamling@svenskakyrkan.se 

Vem minns du?
Det finns många fina och stämningsfulla sätt att hedra våra avlidnas minne. Kanske vill du delta i en minnesgudstjänst eller besöka en kyrkogård för att tända ett ljus på en väns eller släktings grav. Eller promenera bland gravarna och förundras över det vackra.

Du kan också välja att minnas nära och kära genom att tända ljus hemma och ha kontakt med närstående, tända ett digitalt ljus på Bönewebben eller delta i en digital minnesgudstjänst. 

Alla helgons dag

Alla helgons dag firas alltid lördagen mellan 31 oktober och 6 november. Det är en dag för att uppmärksamma alla helgon, kända som okända.

Ett barn skriver en hälsning till sin morfar på ett gravljus.

Alla själars dag

Alla själars dag infaller söndagen efter alla helgons dag. Traditionellt är det den dag då vi minns och hedrar våra döda närstående.

En stor ljusbärare med tända ljus.

Ljusbärare för hopp i världen

Under allhelgonahelgen tänds tusentals ljus i ljusbärare i kyrkorna. De är ibland formade som glober och symboliserar hopp för världen. Idén med ljusbärare kom till vid ett möte i Uppsala 1968, där Martin Luther King skulle ha deltagit.

Vad är skillnaden mellan allhelgona och halloween?

Både allhelgonahelgen och halloween uppmärksammar de döda, men det görs på väldigt olika sätt.