Foto: Gunilla Thelin

Våra verksamheter

Här kan ni ta del av några av de verksamheter vi bedriver inom Bettna församling.

Med anledning av coronaviruset (covid-19):

Bettna församling följer händelseutvecklingen och de rekommendationer som ges av Folkhälsomyndigheten, Flens kommun och Strängnäs stift.
Vi gör löpande bedömning från dag till dag. Information kommer att ges till dem som är berörda. Eventuella ändringar finns här på församlingens hemsida och på församlingens Facebook samt Instagram.

Om du känner mista symptom på förkylning så ber vi dig stanna hemma med hänsyn till andra deltagare.

Gunilla Thelin, kyrkoherde

BARN
Öppen förskola ”Lekparkshäng” tidsdagar kl. 10-12 i Bettna lekpark. Vid dåligt väder samlas vi i Bettna församlingshem.
Kontakt: Jessica Blixt 070-4492551

Barnrytmik varannan onsdag, udda vecka, 13.00 - 15.00 i Bettna kyrka.
Barn med vuxen är välkomna. Se kalender. Enkelt fika.
Kontakt: Louise E Lindgren 070 - 640 31 20

FAMILJ OCH VUXEN
Spagettikyrka varannan onsdag kl. 16-19 i Bettna församlingshem. Start 16/9. Se kalender nedan. Familjer samt ensamma barn och vuxna över 14 år. Vi umgås, pysslar, äter, samtalar mm.
Kontakt: Gunilla Thelin 070 - 640 92 01

Spagettikyrka i Bettna församlingshem Foto: Louise Engström Lindgren

KONFIRMANDER
Ny grupp har startat.  Vi har träffas i Bettna församlingshem 15.30-17.30 onsdagar udda veckor. Ledare Gunilla Thelin, Tina Wistrand och Louise Engström Lindgren Kontakt: Gunilla Thelin 070 - 640 92 0.
Konfirmandresa kommer förhoppningsvis att ske i mars.

BARNKÖR
Ingen barnkör denna termin.
Kontakt: Louise E Lindgren  070 - 640 31 20

Sång för "Världens Barn" Övning inför konserten.
Jullunch med Lucia i Bettna församlingshem Foto: Bengt Skagerström

SOPPLUNCH  Inga träffar under våren p g av covid 19
Träffar med sopplunch och underhållning i Bettna församlingshem en onsdag i månaden kl. 12.00. Se kalender samt församlingsblad.
Kontakt: Gunilla Thelin 070 - 640 31 20

TRÄFFAR PÅ KULLAGÅRDEN
Träffar varje tisdag kl. 14.00 utanför Kullagården.
Program just nu är Tipspromenad, kaffe och samvaro.
Församlingen och medverkar med sångstund en tisdag i månaden och syföreningen håller i träffarna  en tisdag i månaden. Se vårt kyrkoblad eller kalender nedan.
Ett samarbete mellan Bettna församling, Bettna kyrkliga syförening, Hembygdsföreningen och Flens kommun.

Träff med sångstund på Kullagården Foto: Louise Engström Lindgren

SAMTAL OM TRO OCH LIV

Ekumeniska bibelsamtal varannan onsdag jämna veckor kl. 14.30 - 16.30. Just nu hemma hos Febe och Rune.
Kontakta Febe och Rune Larsson 070 – 316 32 25

SYFÖRENINGAR

Bettna kyrkliga syförening
Kontaktperson: Ingrid Elsberg 070 - 468 74 13

Vadsbro kyrkliga syförening
Kontaktperson: Kristina Frankenberg 0157 - 702 22

Blacksta kyrkliga syförening
Kontaktperson: Ingrid Åberg 0175 - 70031

”BIBLIOTEKSJUNTA”
Varannan onsdag Kl. 18.30, se kalender
En trappa upp i det gamla biblioteket i Blacksta skola, som nu blivit lite ompysslat och ombonat, träffas vi varannan vecka. Här kan man komma och handarbeta, pyssla, umgås, fika och prata. Om du har möjlighet att lägga en liten slant, max 20 kr, i kaffeburken är det välkommet! En frivillig utses att ordna något fika till nästkommande träff.
OBS! Det finns tyvärr ingen hiss.
Kontaktperson: Anna Hammar 072 - 717 42 79

Biblioteksjunta i Blacksta skolas gamla bibliotek Foto: Lisa Svensson
Gunilla Thelin samt några från Barnkören och LoVisakören

KÖRSÅNG

Eventuell körsång i Bettna kyrka under hösten f o m mitten av oktober.

LoVisakören blandad kör som övar tisdagar kl. 19.00-21.15 i Vadsbro församlingshem. Se fliken LoVisakören ovan eller besök www.lovisakoren.se Se även kalender nedan.
Kontakt Louise E Lindgren 070 - 640 31 20

TONER OCH TANKAR I SOMMARKVÄLL
Varje sommar bjuder våra kyrkor på ett fint program med musik och text. I somras hade vi en bejublad ”Astrid Lindgren kväll” i Forssa kyrka. I somras var vi i Blacksta och vi återkommer nog till sommaren. Vill du vara med på något av våra evenemang? Kontakta kantor Louise i så fall.

Hela "Astrid Lindgren gänget" Foto: Elin Wäppling
Pippi och Prusiluskan med flera hälsade på i Blacksta kyrka Foto: Elin Wäppling