Foto: Johannes Frandsen/Ikon

Inspelade andakter och musikstunder

Nyhet Publicerad Ändrad

Här kan ni se våra inspelade andakter och musikstunder. Ni kan även se digitala gudstjänster på TVn och lyssna på radion.

6 juni - Första söndagen efter Trefaldigheten med Helena Kronstrand.

Du vet väl om att du är värdefull? Det sjunger Adele och Isak i dagens andakt. Helena Kronstrand pratar om vårt namns betydelse i sin betraktelse. Och har du tänkt på hur någon säger ditt namn någon gång? Vårt namn är Alvesta församling!


Klicka här för att se andakten.

 

30 maj - Den heliga trefaldighetens dag med Martin Wikerstål

Denna söndagens andakt startar vi med att Philip Cárcamo sjunger "What a wonderful world" ackompanjerad av Jocke Wickström på trumpet och Gunilla Erikson på piano. Martin Wikerstål ger dig en kort andakt kring Den heliga trefaldighetens dag. Då vi påminns om att precis så som lärljungarna sändes ut att leva, så har även vi ett uppdrag att leva i världen och delta i Guds arbete för en helad värld.


Klicka här för att se andakten.

 

23 maj - pingstdagen

Vera berättar är tillbaka och idag handlar det om pingsten då den heliga Anden kommer. Men vad kommer han med? Elisabet har en hel hög med paket som hon visar för Vera, Joline och Lucy som också är på besök. Kyrkans födelsedag ska firas och det görs med paket som innehåller gåvor från den heliga Anden. Vera berättar avslutas med sång och musik av Philip Cárcamo sång, Jocke Wickström trumpet och Gunilla Erikson på piano som framför Grip mig du helige Ande.

Medverkande:
Elisabet Cárcamo Storm, Christina Elmersson, Joline och Lucy Signahl, Philip Cárcamo, Jocke Wickström och Gunilla Erikson.


Klicka här för att se ”Vera berättar om pingsten”.

 

16 maj - Söndagen före pingst med Helena Kronstrand.

Idag är det söndagen före pingst och temat är "Hjälparen kommer". Vi börjar den korta andakten med sång och musik av Trion Runesson med Carlberg som sjunger "Säg mig". Sedan berättar Helena Kronstrand om vikten att hjälpa, både för den som blir hjälpt och den som hjälper. Har du hjälpt någon idag?


Klicka här för att se andakten.

 

9 maj - Bönsöndagen med Martin Wikerstål.

Denna söndagen är den vi kallar för Bönsöndagen. Visste ni om att de undersökningar som görs visar att det är fler människor som ber än som tror på Gud. Fler än varannan person ber någon gång. Vissa ber för att de inte räcker till, andra ber för att de önskar att Gud ska hjälpa dem med något - som bra resultat i en fotbollsmatch till exempel, medan andra ber av tacksamhet. Syftet med bönen är många, men likväl är det ett sätt att kommunicera med Gud. Om detta talar Martin Wikerstål i dagens andakt som avslutas med sång och musik av Trion Runesson med Carlberg som framför ”Min bön”. Välkomna till Alvesta församling.


Klicka här för att se andakten.

2 maj - Femte söndagen i påsktiden med Helena Kronstrand.

Att växa i tro. Det är denna söndagens tema och Helena Kronstrand ger er en kort andakt kring detta. Alvesta församlings kör Kors och Tvärs framför psalmen "Se hur Gudsvinden bär”.


Klicka här för att se andakten.

 

25 april - Fjärde söndagen i påsktiden med Martin Wikerstål.

Det är fjärde söndagen och temat är Vägen till Livet.
Martin Wikerstål håller en kort andakt som avslutas med sång av Alvesta församlings kör Kors och Tvärs som sjunger ”Länge leve livet” med text av G Winqvist, J Jonson och A Nyberg.


Klicka här för att se andakten.

 

18 april - Tredje söndagen i Påsktiden med Elisabet och Vera.

Det är tredje söndagen i påsktiden och temat är den gode herden.Vera har därför med sig herden Lucy och lammet Joline när hon kommer till Elisabet i Lekaryds kyrka.Men Vera undrar lite vad en herde och ett lamm har med kyrkan att göra?

Andakten avslutas med att Yvonne Tuvesson Rosenqvist sjunger Herren är min herde (Text: Psaltaren 23, Musik: G Nordqvist).


Klicka här för att se andakten.

 

11 april - Andra söndagen i påsktiden - Med Helena Kronstrand.

Dagens evangelietext handlar om ett speciellt möte mellan Jesus och hans lärjungar. Texten handlar om lärjungarna Petrus och Tomas, som tillsammans med några andra lärjungar ger sig ut och fiskar. När Jesus är borta, vad ska de då göra? Det naturliga blir att återvända till det de kan, fiska. Lärjungarna var förvirrade efter Jesu död och rädda. Kände sig kanske ensamma. De lyckas inte få någon fisk, men dagen efter står en man på stranden, som de inte känner igen. Dagens andakt hålls av Helena Kronstrand. Musik står kören Kors och Tvärs för och idag framför de psalm 156 "De trodde att Jesus var borta”.


Klicka här för att se andakten.

 

5 april - Annandag påsk med Martin Wikerstål.

Jesus visar sig för lärjungarna på olika sätt och på annandag påsk hör vi berättelsen om hur två lärjungar är på väg bort från Jerusalem till byn Emmaus. De går och samtalar om det som hänt och plötsligt slår någon följe med dem. De förstår inte först vem han är, men när han stannar hos dem och äter, förstår de vem han är. Martin Wikerstål ger er andakten denna annandag påsk. Andakten avslutas med Alvesta församlings fantastiska Himlakör som framför "Stenen är borta".


Klicka här för att se andakten.

 

4 april - Påskdagen med Elisabet Cárcamo Storm.

Påskdagen är här. Och Alvesta församlings kyrkoherde Elisabet säger i sin betraktelse i dagens andakt: "Påskdagen är den viktigaste dagen i den kristna kyrkan. Det är ju dagen där vår tro har sin början. Tron som kommer ur att Jesus uppstod från döden. Påskdagen är för mig också kvinnornas dag. Dagen då Jesus så tydligt visar att kvinnor är minst lika viktiga som män, då han som uppstånden väljer att visa sig allra först för en kvinna, för Maria." Andakten avslutas med att Linda Petterson (sång), Mattias Welin (bas) och Mia Claesson (piano) framför sången Hoppet av Leif Nahnfeldt och Charlotte Frycklund.


Klicka här för att se andakten.

 

2 april - Långfredag med Martin Wikerstål.

Korset är det främsta kristna tecknet. Det visar på hur stor Guds kärlek är till oss människor. Gud går i döden för vår skull. Genom korset besegras ondskan och vi blir försonade med Gud. Martin Wikerstål håller en kort andakt om långfredagen. Andakten avslutas med flöjtmusik av Matilda Bremer då hon framför En vals i sorgen, av Petter Olas Anna, Jät och Gammal fäbodpsalm, trad. Dalarna.


Klicka här för att se andakten.

 

1 april - Skärtorsdagen med Elisabet Cárcamo Storm.

Skärtorsdagen firas till minne av den kväll när Jesus för sista gången äter tillsammans med sina lärjungar och instiftar nattvarden. Senare på natten när Jesus och hans lärjungar samlats i Getsemane trädgård grips Jesus av de romerska soldaterna. Se Alvesta församlings kyrkoherde Elisabet Cárcamo Storm i en kort andakt om Skärtorsdagen. Andakten avslutas med musik av Musik O Drama-kören.


Klicka här för att se andakten.

 

GUDSTJÄNST PÅ TV

På SVT sänds det gudstjänst varje söndag. På svtplay.se/gudstjanst kan du se de senast publicerade gudstjänsterna.

 

GUDSTJÄNST PÅ RADIO

Sveriges radio sänder gudstjänster från olika kyrkor i hela landet. På sverigesradio.se/gudstjansten kan du lyssna till de senast publicerade gudstjänsterna.