Onsala kyrka med omnejd
Foto: Tommy Hvitfeldt

Onsala församling

Gröt

Grötfest med musik

På terminens sista guldkorn sjunger Aromakören och det serveras julgröt. Välkommen till församlingshemmet torsdag 30 november kl 12. Kostnad 40 kr.

En hand håller upp en fredsduva i papper.

Vi samlas för fred – gudstjänst öppen för alla

Ärkebiskop Martin Modéus bjuder in till en nationell gudstjänst om fred. Torsdagen den 23 november klockan 19 – i Uppsala domkyrka och här på webben. Varmt välkommen!

Uppdukat frukostbord med bröd, kaffekanna, marmelad  mm

Kvinnofrukost

Vill du börja lördagen med en god frukost och få lyssna till intressanta föredrag? Välkommen till kvinnofrukost på Noas Ark. Lördag 2 december kl 9 pratar prästen Elisabeth Karlsson om advent. Max 20 personer.

Första Advent

Varmt välkommen till gudstjänsterna på första advent. Högmässa kl 11, familjegudstjänst kl 15 och adventsmusik kl 19.

Två barn tänder ljus vid en ljusglob

Familjegudstjänst

På familjegudstjänsten första advent sjunger Voices. Välkommen till Onsala kyrka söndag 3 december kl 15. Efter gudstjänsten fikar vi tillsammans i församlingshemmet. Välkommen!

Adventsstjärna

Musikgudstjänst Adventsljus

På kvällen den första söndagen i advent fylls kyrkan av adventstoner. Kl 19 bjuder Kyrkokören med flera på adventsmusik.

Visitationshögmässa

En av biskopens viktigaste uppgifter är att besöka stiftets församlingar och pastorat. I december kommer Susanne Rappmann, biskop i Göteborgs stift, till Onsala för biskopsvisitation. Söndag 10 december kl 11 firas visitationshögmässa i Onsala kyrka. Välkommen!

Öppen gård på Noas ark - Julspecial!

Följ med till staden Betlehem för 2000 år sedan. Vi får möta herdarna på ängen, kung Herodes i hans palats och Josef och Maria i Betlehems stall. Upplev bibelberättelsen om Jesus födelse med ungdomar från församlingen och djuren på Noas Ark i rollerna. Välkommen till Levande julkrubba på Noas ark lördag 16 december kl 10–14.

En kvinna sitter på en bönepall på en kyrkas golv, med knäppta händer och slutna ögon.

Kristen djupmeditation

Kristen djupmeditation är som en ordlös bön. Vi träffas i församlingshemmet varannan torsdag kl 17-18. Varmt välkommen!

Vattnet på gamla kyrkogården stängs av under vintern fr.o.m. 6 november.

Kyrkan är öppen

Onsala kyrka är öppen alla dagar för ljuständning och bön. I pergolan på kyrkogården bjuds det på kaffe. Välkommen!

Banner med ordet Maträddare och en kniv, gaffel och sked bakom

Mathjälpen

Tillsammans med Hemköp samordnar Onsala församling matutdelning till hushåll och enskilda som befinner sig i en ekonomiskt utsatt situation. Har du eller en bekant svårt att få ekonomin att gå ihop? Kontakta diakonerna Karin Piläng, tel 0706-12 57 05 eller Josefin Brander, tel 0707-80 02 51 för mer information.

Flygande duva med blå himmel

Ljuständning och samtal

Vi är många som tänker på och starkt berörs av allt som händer i vår omvärld. Välkommen in i Onsala kyrka om du vill tända ett ljus, sitta ner en stund eller be en bön. Du kan också kontakta prästerna och diakonerna om du vill prata med någon.

Personuppgiftsbehandling - GDPR

Din personliga integritet är viktig för oss i Svenska kyrkan. Läs hur Onsala församling behandlar dina personuppgifter.