Other languages with Google Translate

Svenska kyrkan i Wien Besöks- och postadress: Gentzgasse 10, AT-1180 Wien Telefon: +43(1)4796517 E-post till Svenska kyrkan i Wien

Vuxenkör

Välkomna att sjunga hos oss och att delta i högtider, gudstjänster och konserter. Kören har en blandad repertoar.

*Vuxenkören är förnärvarande vilande eftersom vår kyrkomusiker-tjänst är vakant. Om Du känner dig manad att vikariera som körledare, ta gärna kontakt med kyrkoherden!

Körsång är en folkrörelse! Inte minst när man bor utomlands ger det en speciell känsla att få sjunga på sitt eget modersmål. Från kyrkomusik och gospel till jazz och visor. Det händer förstås att vi sjunger på andra språk emellanåt men huvudsakligen på svenska.

Kören medverkar regelbundet i kyrkans gudstjänster samt vid traditionella högtider så som lucia, Valborg och nationaldagsfirande.

Att sjunga tillsammans med andra är både roligt och utvecklande på flera plan. Det händer att vi även hittar på andra saker tillsammans.
Kören övar på onsdagar kl. 19.00-21.00
i kyrkans lokaler på Gentzgasse 10.
Låter det här som något för dig? Vi tar emot folk i alla stämmor!

Välkomna att kontakta våra kyrkomusiker!

kontaktuppgift Kantor/assistent

Katharina Hieke tillträder som Kantor/Assistent 14/11 2018. Vid intresse för körerna, kontakta Peter Styrman eller mail nedan.
Musiker vikarierar i gudstjänster, vid förrättningar och vid olika evenemang.
Tel: 0699-19477215 (från 14/11)
Mail: Svenska Kyrkan i Wien