Medlemskap

För att församlingen i Wien ska kunna verka som en kristen gemenskap inom den världsvida kyrkan, behövs Din närvaro, Dina frivilliga insatser i olika sammanhang och Ditt ekonomiska stöd.

Svenska kyrkan i Wien är en samlingsplats för svenskar och andra intresserade, utan våra medlemmar är vi ingenting.

Varför ska jag betala medlemsavgift till Svenska kyrkan i Wien?
• för att Du vill ha kvar en Svensk kyrka i Wien
• för att Du vill kunna vigas och döpa dina barn.
• för att Du vill ha någonstans att ty dig i livets "gränssituationer": födelse, död, sorg och förtvivlan
• för att finna gemenskap, bl.a. genom att vi firar påsk, midsommar, lucia och andra högtider tillsammans.
• för att här finns ett lyssnande öra som också har tystnadsplikt
• för att Du behövs, och vårt starkaste behov är just att behövas. Vi behöver Dig!

Det finns två olika sätt att stödja församlingen ekonomiskt:

1)   Kyrkobidrag (Kirchenbeitrag)
Du som betalar kyrkobidrag (Kirchenbeitrag)  i Österrike kan istället låta bidraget gå direkt till Svenska kyrkan i Wien. Genom vårt avtal med den Evangeliska kyrkan A.B. i  Österrike är detta möjligt. Vi meddelar ditt Kirchenbeitragsstelle omgående när du betalat till oss. Och du vet väl att det från och med 2009 numera är avdragsgillt med hela 400 € i självdeklarationen (Einkommensteuererklärung).
Gör så här: Betala in ditt bidrag till oss. Skriv tydligt ditt namn, var du bor och ditt Kirchenbeitragnummer. Vi meddelar därefter din Österrikiska församling att du har betalt ditt bidrag.

2)   Församlingsbidrag - OBS!! Från 2013 sänkta belopp!!
Du som inte betalar Kirchenbeitrag i Österrike, eller du som betalar kyrkoavgift i Sverige, kan stödja Svenska kyrkan i Wien genom att betala ett församlingsbidrag till oss. Bidraget är:
€ 120 Familj (två vuxna + ev. barn)
€ 60 Vuxen
€ 40 Pensionär
€ 10 Studerande / arbetssökande.

KYRKANS BANKKONTO ÄR:
IBAN: AT741100002413387800.
BIC: BKAUATWW

Att vara kyrka och församling kan innebära så många olika saker men vi får aldrig glömma varför vi finns till.
Enligt kyrkoordningen är församlingens grundläggande uppgift: att fira gudstjänst, bedriva undervisning samt utöva diakoni och mission. Syftet är att människor skall komma till tro på Kristus och leva i tro, en kristen gemenskap skapas och fördjupas, Guds rike utbredas och skapelsen återupprättas. Allt annat som församlingen utför är stöd för och en konsekvens av denna grundläggande uppgift.

Fyll i formuläret här nedan och klicka sedan på skicka. Vi skickar hem till er på er adress som ni har angivit här nedan ett inbetalningskort. Medlemskapet börjar gälla först när inbetalningen är gjord och gäller då i ett år framåt från inbetalningsdatumet.

Du som inte betalar Kirchenbeitrag i Österrike, eller du som betalar kyrkoavgift i Sverige, kan stödja Svenska kyrkan i Wien genom att betala ett församlingsbidrag till oss och är gällande för ett år från inbetalningsdatum. Bidraget är:

Ni är hjärtligt välkommen in i församlingsgemenskapen.