Vigsel

När man träffat någon man vill dela sitt liv med känns det naturligt att manifestera det med en vigselgudstjänst.

bokning

För att man ska kunna gifta sig i kyrkan måste en av er vara medlem i Svenska kyrkan. Bokning sker på expeditionen.

En vigsel kan vara mycket enkel och behöver inte alls vara dyr och påkostad. Med den präst som ska viga, planerar ni vigseln tillsammans så den för er känns äkta och genuin. Vänner och släktingar får gärna medverka med textläsning, sång och musik.

musik

Församlingens tre musiker har det musikaliska ansvaret för församlingens musikliv. Rådgör gärna med dem inför er vigsel.

festlokal

Vad gäller bröllopsfest så finns det lokaler att hyra: Hököpinge-, Västra Ingelstad- och Östra Grevie församlingshem samt Mellan Grevie och Arrie byastugor bokas via expeditionen. Vad ni önskar att servera under festen står ni själva för. Församlingshemmen rymmer mellan 40 och 60 personer. Observera att församlingshemmen ska vara städade och utrymda kl 23 och ingen starksprit får serveras.

brudkronor

Det finns brudkronor att låna för dem som vill. Se bilder under fliken brudkronor.

kyrklig välsignelse över äktenskap

De som registrerat partnerskap eller gift sig borgerligt är välkomna att få en kyrklig välsignelse över sitt partnerskap/äktenskap.

Sedan den 1 november 2009 är det möjligt för Svenska kyrkan att viga par av samma kön. Vigselritualet ser i princip likadant ut med bara några få ändringar. Istället för "man och hustru" används genomgående begreppet äkta makar.