Regnbågsnyckeln

Regnbågsnyckeln är ett ekumeniskt material om hbtq-frågor i församlingen.

Processmodellen Regnbågsnyckeln har arbetats fram av EKHO (Ekumeniska grupperna för kristna hbtq-personer) i samverkan med Växjö stift och studieförbundet Sensus.

Regnbågsnyckelns avsikt är att ge trygghet för hbtq-personer i församlingar. Församling som tilldelats Regnbågsnyckeln har genom medarbetare och förtroendevalda genomgått hela processen för Regnbågsnyckelns alla steg. Efter processen förväntas församlingen ha kompetens kring inkludering och hbtq vilket gör församlingen till ett mer inkluderande sammanhang för hbtq-personer och andra.