Ruotsinsuomalainen työ Sverigefinskt arbete

Suomen kielellä on tulevaisuus Västeråsin hiippakunnassa. Finska språket har en framtid i Västerås stift.

Suomen itsenäisyyspäivää vietetään 6. joulukuuta
Mark Levengood muistelee ja valaisee itsenäisyyspäivän viettoa. Mukana ovat sukulaisten sattumukset ja Markin omat mietteet päivän merktyksestä.

katso video

Rippileiri 2023 Konfirmation

Tule kokemaan uutta ja luomaan ystävyyssuhteita yli rajojen! Kom och upplev nytt och skapa vänskap över gränserna!

Kolme graafista kuvaa caatista, puhelimesta ja nettikirjeestä.

Palveleva puhelin

Ruotsin kirkon keskusteluapu ja kriisipuhelin. Voit soittaa, lähettää nettikirjeen tai chattailla päivystäjän kanssa luottamuksellisesti. I Sverigefinska telefonjouren kan du prata finska, chatta eller skriva ett digitalt brev. Du kan vara anonym och ingen utomstående kan ta del av samtalet.

Papiksi Västeråsin hiippakuntaan

Nyt on mainio tilaisuus tulla töihin ja kokemaan elämää Ruotsissa!

Peetelin kirkko

Kohteena Tallinna

Peetelin seurakunta toimii syrjäytyneiden lasten ja nuorten parissa Tallinnassa.

Ehtookellot - Helgmålsbön

Joka lauantai klo 18.00 netissä/kl 18.00 varje lördag - digitalt.

HIMMELI

Himmeli-lehti

Himmeli on Ruotsin kirkon ruotsinsuomalainen seurakuntalehti. Verkkojulkaisun, pdf-lehden ja Himmelin juttuja löydät tältä sivulta.

Suomenkielinen lyhyt iltahartaus lähetetään lauantaisin.  Kuun viimeisenä lauantaina hartaus tulee Västeråsin hiippakunnasta. Niitä voit kuuunnella myös jälkikäteen.

En stor guldig urtavla på en tegelvägg.

Suomeksi (finska)

Välkommen till finska sidor på svenskakyrkan.se! Tervetuloa Ruotsin kirkon suomenkielisille sivuille! Katso video, jossa arkkipiispa Martin Modeuksen haastattelu.

Kauneimmat joululaulut 2022

Västeråsin hiippakunnassa järjestetään monissa seurakunnissa perinteinen joululaulutilaisuus tänäkin vuonna. Vapaaehtoinen kolehti kerätään Ruotsin kirkon joulukeräyksen "Perinteestä eroon" kautta edistämään tyttöjen elinoloja ja asemaa eri puolilla maailmaa.

Joulukeräys 2022

Pakkoavioliitto, sukuelinten silpominen tai väkivalta ja hyväksikäyttö murtaa monen tytön unelmat ja elämän - joka päivä. On aika päästä eroon vahingoittavista perinteistä. Kaikilla on oikeus arvokkaaseen elämään.

Tro Hopp och drömmar

Svenska kyrkans projekt för sverigefinsk och tornedalsk ungdom

Usko, toivo ja unelmat

Ruotsin kirkon ruotsinsuomalaisten ja meänkielisten nuorten projekti

Seurakuntien toiminta ja suomenkieliset työntekijät

Tutustu seurakuntien toimintaan ja ota yhteyttä ruotsinsuomalaisessa työssä oleviin työntekijöihin.

Ruotsinsuomalainen työ

Manne Mali

Stiftskonsulent för sverigefinskt församlingsarbete, Församlingsavdelningen

Mer om Manne Mali

Hiippakuntakonsulentti, ruotsinsuomalainen työ

Piispa Mikaelin vaakuna väreineen on myös kunnianosoitus hiippakunnan ruotsinsuomalaisille.