Foto: Anders Tukler

Stöd till familjer

Barn och föräldrar kan behöva stöd i olika situationer. Svenska kyrkan Uppsala har olika former av öppna verksamheter som vänder sig till barnfamiljer.

Stöd i olika situationer

Svenska kyrkan Uppsala har olika former av öppna verksamheter som vänder sig till barnfamiljer. Här finns öppen förskola, barngrupper, familjeläger med mera.

När ekonomin inte är i balans

Att hamna i ekonomisk svår situation är en ansträngning för familjen. Svenska kyrkan Uppsala delar inte ut pengar till familjer med utsatt ekonomi, men vi slussar gärna dig vidare och hjälper dig i kontakten med olika myndigheter.

Sommarpass och julklappar

Sommaren 2020 går det tyvärr inte att söka sommarpass för att gå och bada på Fyrishov eller Gottsundabadet. Inför jul kan familjer med ekonomiska svårigheter söka medel för inköp av presenter.

Samtalskontakt

Själavård i domkyrkan
Drop in-samtal med diakon/präst mån–fre 14.30–16.30 i Mennanders kor.

Samtal via telefon

018-430 38 08, kl 10–12 samt 13–15 vardagar (Diakonins hus i Uppsala).

Jourhavande präst nattetid

Ring 112 och be att få tala med jourhavande präst.

Kom ihåg att du alltid kan kontakta din närmsta kyrka för samtalsstöd.