Foto: Andreas Brun /Unsplash

Påsken i Uppsala

Påsktiden är här och vi får följa Jesus lidande, död och uppståndelse i passionsandakter, i skärtorsdagsmässan, i långfredagens avskalade svärta och i påskdagsgudstjänstens jublande glädje. Låt oss tillsammans fira uppståndelsen och dela hoppet på de sätt vi kan. Här hittar du programmet för stilla veckan och påsken i Uppsala.

Från mörker till ljus

Stilla veckan är en tid för dramatik men också stillhet. Vi får följa dagarna i Jesus liv som leder fram till långfredagens död och sedan vidare till påskdagen, uppståndelsedagen. Även om vi inte kan samlas som vanligt får vi ta del av påskens budskap om att Kristus är uppstånden, i år som alla andra år.

Påskens program

På den här sidan hittar du program och information för påskens gudstjänster, firanden och digitala samlingar. Många av gudstjänsterna sker digitalt, men du är välkommen till en kyrka nära dig för bön, samtal, stillhet och ljuständning.

Uppsala domkyrkoförsamling

Gamla Uppsala församling