Missbruk och beroende

Att vara nära anhörig till någon med beroendeproblematik kan vara svårt. Läs mer om missbruk och beroende.

I det enskilda samtalet möter diakoner både anhöriga till missbrukare och människor som själva lever i en missbruksproblematik. Svenska kyrkan Uppsala stöttar Stadsmissionen arbete och vi erbjuder flera självhjälpsgrupper i lokaler i olika församlingshem och på Diakonins hus.

Första fredagen varje månad är det Sinnesrogudstjänst klockan 18.00, i Salabackekyrkan. Under vinterhalvåret öppnar Helga Trefaldighets kyrka på natten: Nattkyrkan. Till Nattkyrkan kan du komma för en kopp varmt kaffe eller te och bara vara och dela gemenskapen i det uppvärmda kyrkorummet. Samtidigt som Nattkyrkan har öppet nattvandrar ett team frivilliga volontärer.

Kontakta en diakon

Samtal via telefon
018-430 38 08, kl 10–12 samt 13–15 vardagar, ej 21-22 maj (Diakonins hus).

Själavård i domkyrkan
Drop in-samtal med diakon/präst vardagar 14.30–16.30 i Mennanders kor, (ej 21/5, 22/5).