Missbruk och beroende

Svenska kyrkan Uppsala erbjuder flera olika självhjälpsgrupper. Här kan du läsa mer om missbruk och beroende och det stöd som finns att få. Det finns även stöd för dig som är anhörig till någon med beroendeproblematik.

I det enskilda samtalet möter diakoner både anhöriga till missbrukare och människor som själva lever i en missbruksproblematik. Svenska kyrkan Uppsala stöttar Stadsmissionen arbete och vi erbjuder flera självhjälpsgrupper i lokaler i olika församlingshem och på Diakonins hus.

Första fredagen varje månad är det Sinnesrogudstjänst klockan 18.00, i Salabackekyrkan. Under vinterhalvåret öppnar Helga Trefaldighets kyrka på natten: Nattkyrkan. Till Nattkyrkan kan du komma för en kopp varmt kaffe eller te och bara vara och dela gemenskapen i det uppvärmda kyrkorummet. Samtidigt som Nattkyrkan har öppet nattvandrar ett team frivilliga volontärer.

Samtalskontakt

Själavård i domkyrkan
Drop in-samtal med diakon/präst mån–fre 14.30–16.30 i Mennanders kor.

Samtal via telefon

018-430 38 08, mån–tors kl 10–12 samt 13–15. Fredagar kl 10–12.  (Diakonins hus i Uppsala).

Jourhavande präst nattetid

Ring 112 och be att få tala med jourhavande präst.

Kom ihåg att du alltid kan kontakta din närmsta kyrka för samtalsstöd.