Svenska kyrkan Uppsala

Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: S:t Eriks torg 7, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon: +46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala Webbplats

Kyrkan i Gränbystaden

Lugn och ro, vila för trötta fötter, aktiviteter, samtal och inte minst fika på café Ovan där. Svenska kyrkan Gränbystaden finns på plan 3 vid gallerians östra ingång.

Café Ovan där
I caféet kan man umgås, läsa en tidning och njuta av utsikten över en kopp rättvisemärkt kaffe med hembakad bulle eller smörgås.

Caféets öppettider:
måndag–fredag kl 8–18, lör-sön kl 11–17

Samtalets rum
Präst Ami Mattsson Dahlblom finns tillgänglig för enskilda samtal. Säkrast är att komma överens om tiden. Diakoner är också här nån gång per vecka. Samtalstid med dem kan bokas via präst.

Tystnadens rum
Här inne får tystnaden tala. Varje onsdag kl 13–13.30 har vi meditation på temat ”att sitta sig till stillhet”. Introduktion kl 12.30. Ledare är Mia Gregstedt. Andakt ”Tanka inför helgen” varje fredag kl 12.30–12.45 med Gunilla och Ami.

Djup. Högst upp.

Plan 3. Östra entrén.

Stillhetens rum
Här finns plats för lek, mjuka soffor, fika och vara i fred en stund. Ofta pågår utställningar av konstnärer och fotografer. Musikcafé vissa lördagar. Välkommen in! Kontakta Ami Mattsson Dahlblom för aktuell info!

Rörelsens rum
Här erbjuds Cirkeldansgemenskap vissa lördagar och öppen danskurs för ungdomar söndagskvällar jämna veckor kl 16.45–18.30. Kontakta Ami Mattsson Dahlblom för aktuell info!

Bild: Kristina Strand Larsson /IKON
Bild: Kristina Johansson /IKON och Lars-Erik Elebjörk