Diakonins hus i Uppsala

Diakonins hus ligger vid S:t Eriks torg mitt i centrum. Här har du nära till Uppsala domkyrka där du hittar Samtalsmottagningen. Kom ihåg att du också alltid kan kontakta din närmsta kyrka för samtalsstöd.

Diakonins hus ligger på S:t Eriks torg mitt i centrum och hit kan du ringa för att få information om vad som händer i Svenska kyrkan Uppsala, få svar på dina frågor om kyrkan och kyrkans arbete och även tillfälle till enskilt samtal.

Diakonins hus i Uppsalas telefon är stängd under sommaren, men du kan under vardagar få kontakt via vår växel. Ring 018 430 35 00 eller maila uppsalastift.vaxeln@svenskakyrkan.se. Från den 10:e aug har Diakonins hus telefon öppet som vanligt.

samtala med diakon eller präst

Kanske söker du någon att tala med men inte riktigt vet var eller till vem du ska vända dig. Vi erbjuder samtal med diakon eller präst i Uppsala domkyrka, Mennanders kor.

Själavård i domkyrkan
Drop in-samtal med präst tis och tors, kl 14.30-16.30. Drop in-samtal med diakon ons och fre 13-15, båda i Mennanders kor.

Jourhavande präst nattetid: ring 112 och
be att få tala med jourhavande präst.

Välkommen!

Gåvor
Vi hjälper dig gärna att hjälpa. Sätt in din gåva på bg 681-0410 eller via Swish till 123 055 32 63.

vad är diakoni?

Diakoni är en av kyrkans viktigaste uppgifter. Diakoni har sin grund i Bibeln och i hur Jesus mötte människor. Diakoni kan innebära att genom delaktighet, respekt och ömsesidig solidaritet möta människor i utsatta livssituationer. Diakoni är något som präglar hela kyrkans arbete. Svenska kyrkan hjälper människor i fysisk, psykisk och andlig nöd. Det handlar om att älska sin nästa som sig själv.