Svenska kyrkan Uppsala Besöksadress: Domkyrkoplan 2 A, 75310 Uppsala Postadress: BOX 897, 75108 UPPSALA Telefon: +46(18)4303500 E-post till Svenska kyrkan Uppsala

Diakonins hus i Uppsala

Här hjälper vi dig att hjälpa och att få hjälp. Du är också välkommen hit för ett enskilt samtal eller om du har frågor om kyrkan.

Diakonins hus ligger på S:t Eriks torg mitt i centrum och här finns vår reception för Svenska kyrkan Uppsala. I receptionen finns information om vad som händer i Svenska kyrkan Uppsala, vi svarar på dina frågor och hjälper även till om du är intresserad av  att bli volontär inom Svenska kyrkan.

Ring eller träffa en diakon

Kanske söker du någon att tala med men inte riktigt vet var eller till vem du ska vända dig. Vi erbjuder kostnadsfria drop in-samtal med diakon eller präst. Diakonerna har tystnadsplikt.

Välkommen!

Gåvor
Vi hjälper dig gärna att hjälpa. Sätt in din gåva på bg 681-0410 eller via Swish till 123 055 32 63.

vad är diakoni?

Diakoni är en av kyrkans viktigaste uppgifter. Diakoni har sin grund i Bibeln och i hur Jesus mötte människor. Diakoni kan innebära att genom delaktighet, respekt och ömsesidig solidaritet möta människor i utsatta livssituationer. Diakoni är något som präglar hela kyrkans arbete. Svenska kyrkan hjälper människor i fysisk, psykisk och andlig nöd. Det handlar om att älska sin nästa som sig själv.

Kontakta en diakon

Samtalstider