Diakonins hus i Uppsala

Diakonins hus ligger vid S:t Eriks torg mitt i centrum. Du når oss på telefon 018-430 38 08. Använd gärna telefonsvararen när vi inte svarar direkt. Här har du nära till Uppsala domkyrka där du hittar Samtalsmottagningen. Kom ihåg att du också alltid kan kontakta din närmsta kyrka för samtalsstöd.

Diakonins hus ligger på S:t Eriks torg mitt i centrum och hit kan du ringa för att få information om vad som händer i Svenska kyrkan Uppsala, få svar på dina frågor om kyrkan och kyrkans arbete och även tillfälle till enskilt samtal.

samtala med diakon eller präst

Kanske söker du någon att tala med men inte riktigt vet var eller till vem du ska vända dig. Vi erbjuder samtal med diakon eller präst i Uppsala domkyrka och även möjlighet att ringa och samtala. Diakoner har tystnadsplikt. Välkommen att ringa oss eller besöka samtalsmottagningen i Uppsala domkyrka, Mennanders kor.

Samtal via telefon
018-430 38 08, kl 10–12 samt 13–15 vardagar (Diakonins hus).

Själavård i domkyrkan
Drop in-samtal med präst tis och tors, kl 14.30-16.30. Drop in-samtal med diakon ons och fre, kl 13-15. I Mennanders kor.

Jourhavande präst nattetid: ring 112 och
be att få tala med jourhavande präst.

Välkommen!

Gåvor
Vi hjälper dig gärna att hjälpa. Sätt in din gåva på bg 681-0410 eller via Swish till 123 055 32 63.

vad är diakoni?

Diakoni är en av kyrkans viktigaste uppgifter. Diakoni har sin grund i Bibeln och i hur Jesus mötte människor. Diakoni kan innebära att genom delaktighet, respekt och ömsesidig solidaritet möta människor i utsatta livssituationer. Diakoni är något som präglar hela kyrkans arbete. Svenska kyrkan hjälper människor i fysisk, psykisk och andlig nöd. Det handlar om att älska sin nästa som sig själv.