Foto: Johan Nilsson

Diakonins hus i Uppsala

Diakonins hus ligger vid S:t Eriks torg mitt i centrum. Här har du nära till Uppsala domkyrka där du hittar Samtalsmottagningen.

Diakonins hus ligger vid S:t Eriks torg mitt i centrum och hit kan du ringa för att få information om vad som händer i Svenska kyrkan Uppsala, få svar på dina frågor om kyrkan och kyrkans arbete och även tillfälle till enskilt samtal.

samtala med diakon eller präst

Kanske söker du någon att tala med men inte riktigt vet var eller till vem du ska vända dig. Vi erbjuder samtal med diakon eller präst i Uppsala domkyrka, Mennanders kor.

Kontakt per telefon
Stödtelefon 018-430 38 08 måndag–torsdag kl 10–12 samt 13–15. Fredagar kl 10–12 (Diakonins hus).

Själavård i domkyrkan
Drop in-samtal med diakon/präst tisdagar och torsdagar kl 15.30–17.30 i Mennanders kor.

Jourhavande präst/Priest on duty
Nattetid/Night time: ring/call 112 och be att få tala med jourhavande präst/and ask to speak to priest on duty.

Support via telephone
Mon–Thurs 10-12am, and 1-3pm. Fridays 10-12am. Call 018-430 38 08.

Pastoral care in Uppsala Cathedral
To see priest or deacon visit Tuesdays or Thursdays at 3.30–5.30pm at Mennanders kor in Uppsala Cathedral.

Välkommen!

Gåvor
Vi hjälper dig gärna att hjälpa. Sätt in din gåva på bg 681-0410 eller via Swish till 123 055 32 63.

Kom ihåg att du också alltid kan kontakta din närmsta kyrka för samtalsstöd.

vad är diakoni?

Diakoni är en av kyrkans viktigaste uppgifter. Diakoni har sin grund i Bibeln och i hur Jesus mötte människor. Diakoni kan innebära att genom delaktighet, respekt och ömsesidig solidaritet möta människor i utsatta livssituationer. Diakoni är något som präglar hela kyrkans arbete. Svenska kyrkan hjälper människor i fysisk, psykisk och andlig nöd. Det handlar om att älska sin nästa som sig själv.