Foto: Malin Grönborg

”En vacker symbol som jag är stolt över”

Nyhet Publicerad

Efter 19 år är Anna-Karin Anens ännu lika nöjd med sin tatuerade fisk på armen.

Anna-Karin var 19 år när hon lät tatuera den stiliserade fisken på höger handled.

– Jag ville göra något som jag kunde stå för hela livet, som visade på min kristna tro och som kunde göra folk lite nyfikna.

Även om hon som ung tonåring brukade rita fiskar på armen, övervägde hon ett tag att tatuera ett kors. När en kompis, som var präst, berättade vad fisken symboliserar blev valet självklart.

– Jag gillar att få berätta hur kristna hade fisken som ett första kännetecken. Hur någon kunde rita halva fisken i sanden och den andra kunde fylla i med det andra strecket.

I kristna sammanhang vet många vad symbolen betyder, men hon har aldrig stött på någon annan med en liknande tatuering. Hon tycker att den lilla fisken påminner om ett smycke som syns utan att vara alltför iögonfallande.

Vad betyder den för dig
i dag?

– Att jag har en tro på Gud, och jag står för det.

Text Ulrika Ljungblahd

Fler artiklar ur Spira:

Expeditionen flyttar till nybygge i norr

Publicerad:

Utbyggnaden av personalrum och kontor på Norra kyrkogården är klar.

Volontär håller kafé öppet

Publicerad:

Kommer du förbi Kafé Nyfiket på Ålidhemskyrkan en tisdag är chansen stor att du träffar Sami Viitala.

”Jag har stort behov av att få leka”

Publicerad:

En frisbee blev oväntat viktig under Christer Rosenqvists fyra månader på ett franskt kloster. Nu är han tillbaka som pedagog i Mariakyrkan, där han fortsätter utforska lek och andlighet.

Sydde egen urna av sparade tyger

Publicerad:

Ingrid Högberg har sytt urnan till sin begravning av tygbitar från olika delar av sitt liv. Bland lapparna finns en 70-talskjol, sonens randiga barnskjorta och en gammal duk.

Säkrare sätt att sänka ned kistor

Publicerad:

Kistsänkningar för hand är riskabla för kyrkogårdsarbetare. Det är en anledning till att de infört en ny gravsättningsmetod, granskad och godkänd av kyrkogårdsutskottet i Umeå.