Lextorps församling

Lextorpskyrkan i Trollhättan, Lantmannavägen 155. Gudstjänst firas varje söndag kl. 11 på svenska och kl. 14 på finska. Eventuella förändringar ser du kalendern eller annonsen i På gång.

Lextorpskyrkans form påminner om tältets form, antingen man befinner sig i kyrkan eller utanför. Det är en hög arkitektonisk och konstnärlig kvalitet och en tidstypisk utformning.

24 september 1973 invigdes kyrkan tillsammans med klockstapeln av biskop Helge Brattgård och det är Karl Erik Ydeskog som är arkitekt. Kyrkan är i en nutid gotik stil.

Nå ut - informationsblad Lextorpskyrkan april 2018

Bild: Ulf Sundberg

Klicka här så finns det aktuella informationsbladet Nå ut.

Framtiden bor hos oss

Nätverket som samlar distrikt och församlingar i Svenska kyrkan i mångreligiösa och -kulturella stadsdelar.

Lite bilder från vår verksamhet "Magnifika Kvinnor"

Lextorp Magnifika kvinnor