Gudstjänster

Vi firar gudstjänst i båda kyrkorna varje söndag kl 10.00. Efter varje gudstjänst är det kyrkkaffe i Träslövs kyrka och i Träslövsläge församlingshem.

I Träslövs församling har vi olika slags gudstjänster under året.
Nedan följer några glimtar från årets gudstjänster.

Nyårsdagen

Träslövs kyrka
1 januari kl 18.00 har vi en nyårskonsert med julens sånger och psalmer. Där brukar församlingens körer vara med.

Passionsgudstjänst

Träslövsläge kyrka
Måndag-onsdag i stilla veckan lyssnar vi till Jesu lidandehistoria och mellan texterna sjunger vi passande psalmer samt lyssnar till stilla musik. Texten till Jesu lidandehistoria är en nyöversättning av den gamla passionsläsningen som vi haft i Sverige sedan reformationen.

Gökotta

vid kullen med tornet i närheten av Träslövs kyrka
På Kristi Himmelsfärds morgon har vi gökotta kl 8.00 vid kullen med tornet i närheten av Träslövs kyrka
Vid regn blir gudstjänsten inne i Träslövs kyrka. Tag med en kaffekorg och delta också i gemenskapen efter gudstjänstens slut i det gröna gräset.

Allahelgons afton

På fredagen före Alla Helgona har vi andakter i Träslövs kyrka kl 10.00 och 16.00. Under dagen finns möjlighet till kaffe i kyrkan och att samtal med någon av prästerna, diakonen och vaktmästarna.

Friluftsgudstjänster

I början av juni brukar vi ha friluftsgudstjänst vid Skulta.
Vid midsommar har vi friluftsgudstjänster vid båda kyrkorna.

I juli har vi friluftsgudstjänst vid hembygdsgården Eliasa i Södra Näs.

Messy Church

Gemenskap, workshops, musik, bön, Jesus och lagad mat. Gratis och serverat för hela familjen.

Umgås med vänner och familj istället för att stå i köket hela kvällen.

I detta koncept ingår även Äventyrsdag. Håll utkik!

Gudstjänst/mässa med Frälsarkransen

Detta är en ny form i vår församling. Utformningen är i grunden lik en gudstjänst men ändå inte. Temat är en av pärlorna i Frälsarkransen.

Kyrktaxi

Du vet väl om att du kan ta kyrktaxi till gudstjänster i kyrkan och i Servicehuset, om du har svårt att ta dig dit på annat sätt? Så här gör du:
Du ringer Taxi Varberg tel 165 00 och beställer.
Till chauffören uppger du ditt födelsenummer (ha gärna legitimation i beredskap). Du behöver inte betala. Församlingen får räkning från taxi.

Morgonmässa

Varje jämn onsdag kl 8.00 är det morgonmässa i Träslövs kyrka.

Gudstjänst i Träslövsläge servicehus

Varje jämn onsdag är det gudstjänst eller mässa kl 14.30.

Middagsbön

Varje torsdag kl 11.30 i Träslövsläge kyrka.

Söndagsskola i Träslövsläge

Under terminerna har vi söndagsskola vid varje 10.00 gudstjänst. Välkomna med era barn! Välkomna med hela familjen!