Konfirmation

Vem är Gud? Var kommer ondskan ifrån? Varför finns ensamhet? Vad händer efter döden? Vad är meningen med mitt liv? Ja, listan över livets stora frågor kan göras lång. Under konfirmandtiden får du möjlighet att fundera och prata om dem.

Konfirmation 2020/2021

Det bästa med konfirmationen är gemenskapen, få åka på läger, roliga och bra ledare, ja allt har varit kul.

Albin, Anton och Leon, tidigare konfirmander i Tranås

För dig som är född 2006 eller tidigare.

Konfirmation kan passa alla! Du är viktig. Det handlar om Dig och om Gud och världen du lever i. Du kanske tror på Gud eller inte... Har du, som så många andra i din ålder funderat på den frågan någon gång, kan konfirmation vara någonting som passar dig. Vi fokuserar mycket på det goda och det onda och alla människors lika värde. Att konfirmera sig ger inte svar på alla frågor men det kommer att hjälpa dig vidare på den väg som kallas Livet.

Tranås pastorats två konfirmationsalternativ

Sommarkonfirmation. Det passar bra för den som redan har många fritidsaktiviteter. Det blir några träffar under terminerna, september-maj. Sommarlovets tre första veckor blir det desto mer, då har vi träffar måndag-fredag. I dessa tre veckor ingår en veckas läger. Här utlovas ett riktigt härligt äventyr, spännande och givande samtal om allt som hör livet till.

Upptakt: Onsdagen den 9 september

Kostnad: Ingen kostnad.

Berlinkonfirmation. Vi har träffar varannan vecka från september-maj, flera kortare läger samt en resa till Berlin i mitten på maj. I Berlin gör vi ett studiebesök vid koncentrationslägret Sachsenhausen strax norr om Berlin, vi besöker murminnesplatsen och andra intressanta platser.

Träffar: Vi träffas ungefär två gånger i månaden, enligt schema för respektive grupp.

Upptakt: Onsdagen den 9 september

Kostnad: Ingen kostnad.

Anmälan

Alla medlemmar i Svenska kyrkan som är födda 2006 får anmälningsblanketten hemskickad tillsammans med konfirmationsfoldern.

Vi kommer även ut till skolorna och informerar och har med oss foldrar och anmälningsblanketter.

Här kan man ladda ner anmälningsblanketten: Anmälan konfirmation 2020/2021

Kontaktpersoner:

Fredrik Hesselblom, fritidspedagog. Tfn: 0140-674 17

fredrik.hesselblom@svenskakyrkan.se

Annelie Kaljonare, församlingspedagog. Tfn 0140-674 09

annelie.kaljonare@svenskakyrkan.se

Konfirmationen var mycket roligare än vad vi trodde. Allt var kul men det bästa var nog Gransnäslägret och att träffa nya vänner.

Jonna, Signe, Meija och Elsa, tidigare konfirmander i Tranås pastorat.

Ta ungas längtan på allvar!

Nu är tiden då många konfirmandgrupper runtom i stiftet startar. Biskop Martin Modéus har skrivit en text om konfirmandtidens betydelse för många unga människor som börjar så här:

"Jag är inte längre så mycket på sociala medier, jag är mer social istället". Så uttrycker sig en tonåring i en intervju om hur hon förändrats under tiden som konfirmand.”

Läs hela texten här: "Ta ungas längtan på allvar"

Konfirmandträff Bild: Fredrik Hesselblom
Läger på Gransnäs ungdomsgård Bild: Fredrik Hesselblom
Berlinmuren Bild: Fredrik Hesselblom
Bild: Jessica Henning

Fredrik Hesselblom

Välkommen till Tranås pastorat!

Fritidspedagog

Annelie Kaljonare

Välkommen till Tranås pastorat!