Ett minne för livet!

Som konfirmand får du...

- tid att tänka på vad som är viktigt i livet
- ta reda på vad kristen tro är
- lära känna nya människor
- åka på läger
- ha kul

När träffas man?

• Vi träffas varannan onsdag efter skolan kl. 15:00-17:00
  • Vi åker på två läger! Ett på hösten (någonstans i närheten) och ett på våren (Rättviks stiftsgård)
  • Konfiramtionen blir i maj

Vad gör vi på KONFIRMANDTRÄFFARNA?

• Varje konfirmandträff har olika teman, en andakt (lugn stund) och så fikar vi ihop (Har du någon matallergi? Prata med en av ledarna så fixar vi fika som du kan äta)
  • Vi funderar och pratar om livets stora frågor: Vem är jag? Duger jag som jag är? Finns Gud? Döden? Livets mening?
  • Ibland har vi en också en musikstund med vår kyrkomusiker Pontus
  • Vi åker på olika äventyr och studiebesök (Det kan vara allt från bowling & lasergame till ett studiebesök på krematoriet i Gävle)
  • Konfirmandåret avslutas med att vi åker till Gröna Lund

Måste jag tro på Gud?

Nej, du behöver bara vara nyfiken för att haka på.

BRA ATT VETA!

Ålder
Svenska kyrkan erbjuder konfirmation för alla åldrar, vid 15 års ålder kan man konfirmera sig, någon övre åldersgräns finns inte och är du intresserad finner vi former för det!

Kostnad?
Det kostar ingenting att konfirmera sig och våra läger och utflykter är också kostnadsfria.

Dop och medlemskap
Du måste vara döpt innan konfirmationen men det går såklart bra att döpas under konfirmandtiden, vi kommer överens om ett bra sätt som passar dig (Du behöver inte försöka få plats i en dopklänning och prästen kommer inte att lyfta upp dig till dopfunten). I samband med dopet blir du också medlem i Svenska kyrkan.

Har du frågor eller vill anmäla dig?

Kontakta en av våra ledare, kontaktuppgifter finner du nedan!

Konfirmandledare

Pontus Eriksson