Konfirmation

Varför finns det olika religioner? Blir jag lycklig om jag blir smal? Kommer kriget till Sverige? Du är inte ensam att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.

Konfirmation handlar om att fundera över och prata om livets stora frågor.
Vem är jag? Duger jag som jag är? Finns Gud? Döden? Livets mening?

Vi träffas ungefär varannan onsdag efter skolan och förutom våra hemmagånger i kyrkan, så åker vi på lite olika äventyr och studiebesök som t.ex. lasergame, Domkyrkan i Uppsala, bowling och krematoriet i Gävle.

Sedan åker vi på läger, såklart. Ett på hösten någonstans i närheten och ett på våren på Rättviks stiftsgård. Ett antal gudstjänster ingår också.
Konfirmationen blir i maj och sedan avslutar vi vårt konfirmandår med en resa till Gröna Lund.
Även du som är äldre kan konfirmeras, det är aldrig för sent, och är du intresserad finner vi former för det!

Ledare: Anki Holmberg, Lena Petterson och Magnus Vallin

Kontakt: Magnus Vallin, magnus.vallin@svenskakyrkan.se tel. 072 52198 14