En skattkista med ett ljust skimmer runt om och ordet "Skattjakt" skrivet till höger samt "jakten på..."Bakgrunden är svart.
Foto: Tone Westerlund

Skattjakt

Häng med och leta skatter i kyrkorna i Svenska kyrkan Tidaholm i sommar! Utför olika uppdrag som finns i häftet - uppdragen leder till en skatt!

Temat för sommaren 2023 är ”Jakten på hjältarna”.

Allt du behöver göra är att utgöra ett eller flera uppdrag i häftet och lämna in det i Kyrkans hus, Tidaholm för att få din skatt och vara med i utlottningen av presentkort på Tidaholms handel.

Så går det till:

I fyra kyrkor finns skattkistor gömda med en hjälte. Vilka kyrkor det
gäller hittar du i kartan längre ner på sidan.

Till kartan med skattjaktskyrkorna.

Ta dig till kyrkan och leta upp kistan. Den kan vara gömd nästan överallt, men inte bakom låsta dörrar. I varje kyrka finns en ledtråd om du vill ha det. Lämna kistan på samma sätt och på samma plats som du fann den.

I kistan finns det en bild på en hjälte som du kan klistra in i häftet, i den vita rutan på respektive kyrkas sida.

För dig som vill ha lite mer utmaning finns ytterligare två hjältar gömda i kyrkan. Hitta hjältekorten och skriv in de bokstäver som står på korten.

När du hittat alla kistor i de fyra kyrkorna och/eller hittat alla hjältekort tar du med dig häftet till Kyrkans hus där du får en skatt.

Skattjakten pågår till och med 20 augusti, så kom ihåg att lämna in häftet innan dess.

Under sommaren är kyrkorna öppna kl. 8-18.

Du kan hämta häftet i Velinga kyrka, Suntaks kyrka, Acklinga kyrka, Dimbo-Ottravads kyrka, Tidaholms kyrka och i Kyrkans hus, Tidaholm. Du kan också ladda hem skattjaktshäftet i pdf-format längre ner på sidan. I häftet finns också roliga pyssel, kluriga knep & knåp, tävlingar och utflyktstips.

Lycka till!

Om du har frågor, kör fast eller vill lämna in din lösning, hör av dig till:

 

Ladda hem ett skattjaktshäfte i pdf-format

Karta över de fyra kyrkorna som ingår i skattjaktshäftet 2023: