Blåhults kapell

År 1934 bildades Blåhults kyrksalsförening i syfte att samla ihop pengarna till uppförande av en kapellbyggnaden på orten. Virket till kapellet skänktes av ortsbor, som också bidrog med byggandet efter ritningar utförda av köpmannen Evald Gillbrand. Byggmästare var Oskar Johansson från Gälleberg. Blåhults kapell invigdes år 1936. Det är naturskönt beläget i ett naturreservat. Kyrksalsföreningen upphörde 1959 och Daretorps församling tog då över kapellet och verksamheten där.
Bland inventarierna har till kapellet skänkts bland annat altartavla och ambo. 1965 uppfördes klockstapeln och dess handringda klocka är gjuten samma år och väger 110 kg.

Kyrkornas öppettider

Alla dagar från 1 maj- 15 september kl. 8-18 (Acklinga, Varv, Dimbo-Ottravad, Kungslena och Hömb har öppet till 31 augusti)

Undantaget Mobackens kapell, Norra kapellet, Östra Gerum, Kymbo och Vättaks kyrka, då du inför besök får kontakta expeditionen 0502/197 70.

Dessutom är Suntaks gamla kyrka stängd efter beslut från Statens fastighetsverk som ansvarar för den kyrkan.