Resultat Kyrkoval 2017

Den 17 september var det kyrkoval. Då fick alla Svenska kyrkans medlemmar som fyllt 16 år välja vilka som ska företräda dem de kommande fyra åren. Här är resultatet.

Sammanräkningen av rösterna är nu klar och presenteras på valresultatsidorna. Klicka på länken nedan för att komma till sidan.

Tack för din röst!

Till valresultatet

För att bli "uppkryssad" krävs 5% av nomineringsgruppens röster. I vår församling avlades 1221 röster på Kyrkans Väl i Svedala församling vilket innebär att det krävdes 62 kryss.

fakta om kyrkovalet 2017

• Sammanlagt ställer 29 467 personer upp i kyrkovalet, 54 procent kvinnor och 46 procent män.
  • Målet är att tillsätta 15 204 mandat. Totalt deltar 682 olika nomineringsgrupper i valet (de flesta endast på lokal nivå).
  • Antalet röstberättigade är ca 5,2 miljoner. Medlemmar från 16 år får rösta i kyrkovalet.
  • I valet till kyrkomötet, som är Svenska kyrkans högsta beslutande organ, deltar 19 nomineringsgrupper. 2926 personer kandiderar till kyrkomötets 251 platser.