Att bli förälder är en hisnande upplevelse och varje barn en förunderlig gåva.
Varje barn skänker glädje och inger oro. Vad skall det bli av dom? Hur kan vi som föräldrar räcka till för dom i livets alla påfrestningar och vägval?

Svenska Kyrkans tro är att Skaparen finns bakom varje liv.
I dopet får vi lägga våra barn i Guds händer,
som en trygghet och som ett uttryck för Guds vilja att leva i relation med oss människor. Dopet är en gåva. Vi behöver inte prestera något eller vara på något speciellt sätt för att ta emot dopet. I Svenska kyrkan är det vanligast med barndop, men det finns inget som hindrar att man döps senare i livet.
Titta gärna in på www.dopsajten.se. I Svalövsbygdens pastorat finns det möjlighet för dop i Svalövs, Felestads, Tirups, Torrlösa, Sireköpinge, Billeberga, Norrvidinge, Källs Nöbbelövs och Norra Skrävlinge kyrkor. Ni bokar dop genom att ringa pastorsexpeditionen.

Från och med den 1 januari 2012 markerar vi vår
glädje över att någon döps i vårt pastorat genom att
hänga upp en dopdroppe i våra nyinköpta dopträd.
Dopdroppen hänger i trädet hela året och året därefter
blir alla döpta under föregående inbjudan till
dopfest på vilken man får hämta sin droppe.

När ni bokat tid för dop, hör den präst som ska döpa ert barn
av sig till er och ni kommer överens om en tid att träffas. Ni får
gärna själva ha önskemål om psalmer och sånger i gudstjänsten.
Församlingen har möjlighet att låna ut dopdräkt och hyra ut Tirups,
Billeberga, Teckomatorps och Tågarps församlingshem samt Norrvidinge och Källs Nöbbelövs kyrkstugor för dopkaffe, boka
detta när ni bokar dopet.

Genom dopet blir barnet medlem i Svenska kyrkan. Om ni vill vänta
med dopet kan ert barn ändå tillhöra Svenska kyrkan om ni meddelar
denna önskan till pastorsexpeditionen. Välkommen att höra
av er till expeditionen!

I Svenska kyrkan döper vi mest barn, en hel del ungdomar och en del vuxna varje år. Är du inte döpt och vill döpas är du välkommen att kontakta pastorsexpeditionen.