Foto: Kerstin Larsson

Sunnersbergs församling söker en förskollärare

Tjänst på förskolan Pärlan (70-100 %)

Förskolan Pärlan söker förskollärare för ett graviditetsvikariat från augusti/september 2023. Tjänsten kan komma att gå över i tillsvidareanställning vid en planerad pensionsavgång 2024. Vi är flexibla i hur stor tjänsten är, den kan vara 70-100%. 

Förskolan Pärlan är en förskola med kristen profil med Sunnersbergs församling, Svenska kyrkan, som huvudman. Förskolan Pärlan är en del av kyrkans barn- och ungdomsarbete. Därför vill vi att du ser det som angeläget att det är just kyrkans förskola som du kommer att arbeta i. 
Pärlan har mellan 25-28 barn i verksamheten uppdelat på 2 - 3 grupper. Idag är vi sju anställda pedagoger som alla jobbar deltid; varav är 4 förskollärare. En av dessa är rektor. Vi har även några fasta vikarier som stöttar upp verksamheten. 
Hos oss vill vi att barnen ska känna en stor omsorg och trygghet. I vårt pedagogiska arbete vill vi ge barnen många möjligheter till upplevelser, upptäckande och förundran i form av bl.a. äventyr i olika former. Vi är ute mycket på gården, i skogen och vid sjön. Vi har sen flera år tillbaka arbetat med äventyrspedagogik som metod i vårt arbete. Genom det arbetet är några pedagoger i skogen minst två dagar i veckan med olika delar av barngruppen. Vi äter även lunch i skogen någon dag i veckan. 
Vi är en liten förskola vilket innebär att även om du har ansvaret för att arbeta med de äldre barnen kommer du vid några tillfällen varje vecka vara med de yngre barnen. Detta gör att man lär känna alla barn och deras familjer.
Vi har nära till vår huvudman och rektor, vilket gör att vi har nära till alla beslut.
Maten lagas varje dag här på förskolan av vår kokerska. 

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och vill fortsätta vårt arbete i naturen tillsammans med övriga pedagoger. Vi lägger stor vikt vid erfarenhet, personlig lämplighet och ett bra bemötande mot både stora och små.

Läs mer om förskolan Pärlan här

Enligt Skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet. Detta beställer du på Polisens hemsida.

Tillträde: augusti/september 2023 eller enligt överenskommelse
Urval och intervjuer kan påbörjas under ansökningstiden.
Ange referenspersoner och löneanspråk samt hur många procent du vill jobba.

Förskolans rektor Cecilia Ström kan ge mer information om tjänsten. Det också till henne du skickar din ansökan antingen via epost-adressen nedan eller via post till Cecilia Ström, Sunnersbergs församling, Gamla Läckövägen 43, 532 55 Lidköping.

Välkommen med din ansökan!