Teckenspråkig församlingsverksamhet

En av grunderna i vår lutherska kyrka är att varje människa har rätt att utan omvägar få tillgång till evangeliet i sin egen kultur och på sitt eget språk.

Teckenspråkig församlingsverksamhet i Stockholms stift

Inom stiftet finns cirka 2000 människor som är döva och ett stort antal människor som är teckenspråksanvändare.

I Stockholms stift är den teckenspråkiga församlingsverksamheten knuten till Högalids församling. Där finns teckenspråkstolkade och rent teckenspråkiga gudstjänster. Inom församlingens Gålöverksamhet ges möjlighet för teckenspråkig ungdom att konfirmeras och finnas med i ett ungdomssammanhang.

Kyrkliga handlingar

Kyrkliga handlingar, dop, vigsel och begravning, sker i hela stiftet. Kontakta din hemförsamling.

Händer i kyrkan

Vi i Stockholms stift samverkar med övriga stift i Svenska kyrkan omkring tidningen Händer i kyrkan, som utkommer 6 gånger per år. Den innehåller rapporter och information om vad som händer i det teckenspråkiga arbetet.

Du kan få  senaste numret av Händer i kyrkan

Antingen kan du läsa aktuellt nummer tidningen här: Händer i kyrkan eller få tidningen hemskickad till dig i pappersformat. Den är som all annan församlingsinformation gratis.