Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan Stockholms stift Besöksadress: Klara Södra kyrkogata 1, 11152 Stockholm Postadress: Box 163 06, 10325 Stockholm Telefon: +46(8)50894000 E-post till Svenska kyrkan Stockholms stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Teckenspråkig församlingsverksamhet

En av grunderna i vår lutherska kyrka är att varje människa har rätt att utan omvägar få tillgång till evangeliet i sin egen kultur och på sitt eget språk.

Teckenspråkig församlingsverksamhet i Stockholms stift

Inom stiftet finns cirka 2000 människor som är döva och ett stort antal människor som är teckenspråksanvändare. 

I Stockholms stift är den teckenspråkiga församlingsverksamheten knuten till Högalids församling. Där finns teckenspråkstolkade och rent teckenspråkiga gudstjänster. Inom församlingens Gålöverksamhet ges möjlighet för teckenspråkig ungdom att konfirmeras och finnas med i ett ungdomssammanhang.

Kyrkliga handlingar

Kyrkliga handlingar, dop, vigsel och begravning, sker i hela stiftet. Kontakta din hemförsamling.

Händer i kyrkan

Vi i Stockholms stift samverkar med övriga stift i Svenska kyrkan omkring tidningen Händer i kyrkan, som utkommer 6 gånger per år. Den innehåller rapporter och information om vad som händer i det teckenspråkiga arbetet.

Du kan få  senaste numret av Händer i kyrkan 

Antingen kan du läsa aktuellt nummer tidningen här: Händer i kyrkan eller få tidningen hemskickad till dig i pappersformat. Den är som all annan församlingsinformation gratis.