Poddar och spellistor med kristen profil

Det finns många poddar med kristen inriktning, gratis att ladda ner eller lyssna på där poddar finns. Svenska kyrkan har också ett eget Spotifykonto med spellistor på olika teman.

Poddar

Det finns många poddar med kristet innehåll. På den här sidan har vi samlat några av dem.

po(d)djupet (starrkärr-kilanda församling)

Vår egen församlingspodd där diakon Ulrika L Andersson och kantor Karin Fryxelius vill gå på djupet vad det gäller den kristna tron: Vad är egentligen kärnan i vår tro? De samtalar med varandra och med inbjudna gäster. Podden kommer ut cirka en gång i månaden.

Länk till podden Po(d)djupet

herre gud - jag är förälder! (svenska kyrkan i örebro)

En podcast om trygghet och anknytning med Mats Ekerbring och Peter Kempe från Svenska kyrkan. Sju avsnitt om hur du som förälder stärker relationen till ditt barn och skapar en djupare förståelse för hur du tolkar ditt barns känslomässiga behov av trygghet, tröst, stöd och utforskande. Du hittar podcasten ”Herre Gud – jag är förälder!” på Spotify, Soundcloud och på webben.

Länk till podden Herre Gud - jag är förälder!

PRATA TILL PUNKT MED ÄRKEBISKOPEN

Ärkebiskop Antje Jackelés podd där hon samtalar med kända personer om existentiella frågor, kristen tro, och det goda samhället.

Länk till podden Prata till punkt med ärkebiskopen

TEOLOGI I TIDEN

En podd från Svenska kyrkans enhet för forskning och analys  om olika samtidsteologiska frågor. Enheten är en del av det nationella kyrkokansliet i Uppsala.

Länk till podden Teologi i tiden

PRÄSTER MED GÄSTER (TYRESÖ FÖRSAMLING)

En poddcast med Annafia Trollbäck och Rebecka Tudor - präster i Tyresö församling. Gästen är en nu levande eller historisk person som prästerna sätter sig i förbindelse med - och pratar om det som kommer upp i mötet med den gästen.

Länk till podden Präster med gäster

VARDAGSRO (SÄRÖ PASTORAT)

Sång, musik och tankar av och med Tomas Philipson och Maria Blåberg, Särö pastorat.

Länk till podden Vardagsro

INGEN HINNER FRAM (CARL JOHANS FÖRSAMLING)

Om kyrka, tro, samhälle, populärkultur och kanske lite politik. Fördjupande samtal kring aktuella händelser, debatter eller fenomen inom Svenska kyrkan. Bakom podden står prästerna Ludvig Lindelöf och Pontus Bäckström. 

Länk till podden Ingen hinner fram

BÖNEPODDEN (LÖFTADALENS PASTORAT)

Slappna av och ta en paus i stressen runt omkring dig. Lyssna till Bönepodden och få tid för dig själv och din egen reflektion. Avsnittens innehåll kopplas oftast till veckans tema som finns i församlingarnas gudstjänster.

Länk till Bönepodden

BEHÅLL HATTEN PÅ

Podden för dig som funderar kring teologi, normer och hbtq. Att lyfta på hatten och gå vidare vid ett svårt bibelord är en klassisk luthersk tanke. Denna podd vill med detta som utgångspunkt försöka hitta befrielsen också i det som skaver och det som är svårt. Programledare är Frida Ohlsson Sandahl och Erik Gyll

Länk till podden Behåll hatten på

DAGENS MÄNNISKA – TIDNINGEN DAGEN

Tidningen Dagens podcast, där journalisterna Malin Aronsson och Daniel Wistrand pratar om Gud med kända svenskar.

Länk till podden Dagens människa

EXISTENSPODDEN ​(STOCKHOLMS STIFT)

Präster, diakoner, författare och lekmän samtalar om existentiella frågor. Liv och död, utmattning och återhämtning, glädje och sorg.

Länk till Existenspodden

Svenska kyrkan på Spotify

Svenska kyrkan har ett konto på Spotify där du kan hitta spellistor på teman som oändlig nåd, bön på bussen, begravningspsalmer, sånger till dop med flera. 

Länk till Svenska kyrkans profil på Spotify