Café Paletten i Västerås drivs av Svenska kyrkan. Här serveras bland annat fika och frukostbuffe. I anslutning till cafeet finns ett kapell.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Volontär

Att vara volontär innebär att ge av sin tid. En liten insats kan betyda mycket. Som volontär kan du bidra på många sätt och vara en uppskattad resurs för människor som behöver stöd.

Ett volontäruppdrag är inte det andra likt. Det kan vara allt ifrån att göra smörgåsar i köket, starta studiecirklar, leda andakt på äldreboenden, vara värd/värdinna, bidra med skapande och kreativ verksamhet, och mycket annat.

Vill Du bidra med kunskaper, erfarenheter och tid?
Vi har många uppgifter som väntar för Dig som vill finnas med i utvecklingen av våra verksamheter. Exempelvis:

Är du nyfiken på vad det innebär att vara volontär i Sofia församling? Välkommen att höra av dig till oss!

Kontakt:

Stefan Palmqvist

Stefan Palmqvist

Sofia församling

Förvaltningassistent

Volontärbyrån

Genom Volontärbyrån i Svenska kyrkan kan du som vill engagera dig ideellt enkelt hitta aktuella ideella uppdrag inom Svenska kyrkan som motsvarar dina önskemål.

Läs mer på Volontärbyråns hemsida »

ACT Svenska kyrkan

ACT Svenska kyrkan är vårt internationella arbete, där vi verkar för en rättvis värld utan fattigdom, hunger och förtryck. Vi drivs av en övertygelse om att varje människa är oändligt värdefull. Vi är en del i den världsvida kyrkan och vårt uppdrag är att vara kyrka just nu - för försoning, förvandling och upprättelse. Genom vårt globala nätverk har vi unika möjligheter att hjälpa till där det behövs. Tillsammans kan vi förändra!

Läs mer på ACT Svenska kyrkans hemsida »