Medlemsbrev 22 maj

Nu bara en påminnelse om våra närmaste större evenemang – som man måste anmäla sig till i förväg.

Hej vänner !

Nu bara en påminnelse om våra närmaste större evenemang – som man måste anmäla sig till i förväg.

Torsdagen den 30 maj – Kristi Himmelfärds dag.

Gökotta kl 10.00 på Le Manoir de l’Etang, Mougins (66, Allée du Manoir). En kort (men bra) gudstjänst i det fria, och därefter en brunch, pris 18E som betalas på plats.

Anmälan senast måndagen den 27 maj direkt till mig på antingen nice@svenskakyrkan.se eller fransk mobil 06 30 68 94 83 eller svensk mobil 0721-501415.

Varmt välkomna till en solig samling(just nu är väderutsikten strålande sol och 21 grader!) i mycket vackra och historiskt intressanta miljöer. Ägarinnan Camilla Richards berättar om husets historia och om några särskilt intressanta personer som bott på stället.


Torsdagen den 6 juni – Sveriges nationaldag

Alltid lika högtidligt och festligt att fira vår nationaldag tillsammans. Den svenska fanan, körsång, sommarpsalmer i munkarnas kapell, rosémingel, den goda lunchen på ”La Tonnelle”, nationaldagstalet. Och så småningom hemfärden över vattnet mot Cannes.

Allt tar sin början med en anmälan om att man gärna vill vara med. Enklast gör man det med samma kontaktuppgifter till mig, som ovan.

Kostnaden för hela programmet, inklusive allt är 50 Euro/medlem i kyrkan, eller 55 Euro om man ännu inte blivit medlem. Betalningen sker på gammaldags sätt genom att skicka en check eller besöka Villa Ingeborg och betala kontant. (40, av de Verdun, 06800 Cagnes-sur-Mer), senast den 3 juni.

I år håller konsul Johan Wretman talet till Sverige.

Hjärtligt välkomna att tillsammans med många Frankrike-svenskar fira den svenskaste av alla dagar.

Richard Aspegrén

Kyrkoherde


PS 1) Båten till St Honorat avgår kl 11.00 från Quai Laubeuf, rakt nedanför SAS Radisson-hotellet, just på gränsen till la Bocca-sidan av Cannes. Kom i god tid för att inte missa båten! Bra och många p-platser finns vid kajen.

PS 2) Vårt och Klubbens traditionella midsommarfirande på Villa Ingeborg sker lördagen den 22 juni, med början kl 17.00. Alltså på Midsommardagen! Vi har fått många önskemål om att ha firandet just på lördagen istället för på fredagen, då de flesta barnfamiljer är lediga och därför har lättare att vara med. Vi tror att det går utmärkt att fira svensk midsommar även på Midsommardagen. Välkomna!

Alla detaljer kommer i nästa medlemsbrevutskick – och på hemsidan förstås.

PS 3) Besök gärna vår hemsida – www.svenskakyrkan.se/sodrafrankrike – jag brukar bara skriva ”södra frankrike och monaco” på Google, så kommer kyrkans hemsida upp som första förslag. Där har vi ett detaljerat program för 6 juni och övriga evenemang.