Sommar i Slaka-Nykil

Här finns information om vår verksamhet i sommar.

Öppna kyrkor

Våra kyrkor är som regel öppna dagtid på vardagar. Men ibland behöver våra vaktmästare uträtta ärenden eller hjälpa till med arbetet vid någon av våra andra kyrkor. Om du vill vara helt säker på att få se någon av våra kyrkor inifrån är du välkommen att kontakta Anna Danielsson som samordnar vaktmästeriet på 070-517 34 19 eller församlingsexpeditionen på 013-474 23 00 innan ditt besök.

På helgerna är våra kyrkor öppna på följande tider:

Gammalkils kyrka
Mellan 10 och 18  fr o m 20 juni t o m 15 augusti.

Nykils kyrka
Mellan 10 och 18 fr o m 20 juni t o m 16 augusti.

Skeda kyrka
Mellan 10 och 18 fr o m 20 juni t o m 16 augusti.

Slaka kyrka
Mellan 10 och 18 fr o m 20 juni t o m 2 augusti.

Ulrika kyrka
Mellan 10 och 18 fr o m 27 juni t o m 16 augusti.

Under perioden 18 juli-1 augusti är Ulrika kyrka vägkyrka och är öppen dagligen mellan 12 och 17.

Bön istället för gudstjänst

Vi följer regler och riktlinjer för att begränsa spridningen av Coronaviruset. Det betyder att vi har ersatt våra planerade gudstjänster med bön. Vid ringer i klockorna vid de tider vi skulle firat gudstjänst och en präst eller diakon ber i kyrkan.

Vill du sjunga dagens psalm eller läsa dagens texter hemma så finns de angivna i pastoratets kalender här på webben.

Utflyktstips

Det finns flera intressanta utflyktsmål i och omkring pastoratet. Längst ner på den här sidan finner du några tips.