Konfirmander 2021 precis innan konfirmationen.
Foto: Rebecka Lindberg

Konfirmation

Hur kan vara en bra kompis? Duger jag? Behöver jag leva upp till andras förväntningar? Konfirmation är att upptäcka sig själv, Gud och fundera över stora och små frågor. Och att ha roligt!

Konfirmationstiden ger en unik möjlighet att i lugn och ro, tillsammans med andra, fundera över viktiga frågor om livet.

Du får också möjlighet att lära dig mer om Svenska Kyrkan och kristen tro. Det är också en tid med god och trygg gemenskap, där man får vara sig själv.

Konfirmation handlar om Gud, livet, vanliga och ovanliga funderingar.

För att alla ska kunna konfirmera sig erbjuder Sköns församling olika konfirmationsalternativ. Oavsett vilken variant som passar dig så kan vi lova dig en rolig och intressant tid.

Vanliga frågor om konfirmation
Måste man vara döpt?

Nej, det behöver du inte. Är du inte döpt när du börjar, så döps du före konfirmationen. Konfirmation betyder bekräftelse. Bekräftelse av dopet.

Måste man tro på Gud?

Det korta svaret är nej! Men man får en chans att fundera kring Gud och tro.

Mina kompisar säger att ingen konfirmerar sig längre. Är det så?

Nej så är det inte. Förra året var det 27 000 ungdomar som konfirmerades i Svenska Kyrkan.

VÄLKOMNA TILL ETT SPÄNNANDE ÅR!

Konfirmation 2021-2022

Välkommen på inskrivning och upptakt den 29 augusti som startar i gudstjänsten kl. 18.0 i Birgittakyrkan. Därefter efter fika och matnyttig information. Föräldrar och konfirmander är välkomna ingen föranmälan krävs.

Närbild på foten av någon iklädd vit kåpa och brandgula skor med blåa snören.

Konfirmationsgruppen Upptäckarna

"Upptäckarkonfa" - en grupp för dig med funktionsvariationer som vill upptäcka och utforska livet, dig själv och ha roligt.

En konfirmand har ett halsband med ett kors runt halsen.

NPF-konfa

Se hit, du som har en NPF-diagnos och vill ha en mindre grupp.