Sköns församling Besöksadress: Kyrkvägen 49, 86323 Sundsbruk Postadress: BOX 71, 86323 SUNDSBRUK Telefon: +46(60)526730 E-post till Sköns församling

Bosvedjans kyrka

Bosvedjans kyrka ligger i Bosvedjans centrum. 1979 invigde biskop Bertil Werkström lokalen till kyrka. 1993 tillkom en klockstapel . Kyrkklockan donerades av före detta ålderdomshemmet, Birstahemmet.

Ny stadsdel = Ny kyrka
När stadsdelen Bosvedjan byggdes ut på slutet av -60 talet kom också behovet av en kyrka i området. I början fick Sköns församling hyra lokalerna av Sundsvalls kommun. Behovet av en "riktig" kyrka gjorde sig allt mer påminda. 1979 invigdes lokalen till Kyrka av dåvarande Biskop Bertil Werkström.
Ingen kyrka utan Klocka. Ingen kyrka är riktigt komplett utan en kyrkklocka. 1993 tillkom en klockstapel till Bosvedjans kyrka. Kyrklockan donerades av före detta ålderdomshemmet Birstahemmet.
Kyrkan kännetecknas av enkelhet och funktionalism. Bakre delen av kyrksalen kan enkelt göras om till församlingssal, där man efter gudstjänsten kan samlar för en kopp kaffe och en kaka eller två.

Mångsidighet och flexibilitet är också något som kännetecknar verksamheten i Bosvedjans kyrka. Där finns något för alla åldrar, gammal som ung.
Adress:
Bosvedjans centrum