18/4: Emmausvandring

”Möte med den uppståndne”

Emmausvandring ”Möte med den uppståndne”

MÅNDAG 18 APRIL ANNANDAG PÅSK

SAMLING 10.30 utanför Markusplatsen (Skarpnäcks Allé 38).

PILGRIMSVANDRING till Bagarmossens kyrka (Lagaplan 6).

ANDAKT OCH KYRKMÅLTID KL 12.00 Bagarmossens kyrka.

FORTSATT PILGRIMSVANDRING KL 13.00 till Markuskyrkan i Björkhagen, Malmövägen 51.

GUDSTJÄNST KL 15.00 i Markuskyrkan. Efter gudstjänsten serveras kyrkkaffe.

Det går bra att delta på enbart andakt med kyrkmåltid, gudstjänsten eller
delar av vandringen. Ingen anmälan eller kostnad - klä dig efter väder!

Om Emmaus: I Lukasevangeliet 24:13 berättas att Jesus sågs i Emmaus samma dag som han återuppstod från de döda. Två av apostlarna träffade honom på vägen till Emmaus och de vandrade tillsammans och diskuterade det som hänt de senaste dagarna. När de kom fram till Emmaus bjöd apostlarna Jesus att stanna kvar och äta en måltid hos dem. Först i samband med att han bröt brödet vid måltiden kände de igen honom, och då försvann han.

Mer information får du av Karin Andersson: karin.andersson4@svenskakyrkan.se  eller 08-505 815 77

Pilgrimsliv i Skarpnäcks församling

Nästa längre heldagsvandringar från Markuskyrkan till Tyresö är 28 augusti. Kort pilgrimsvandring i Skarpnäck på onsdagar startar igen 7 september. Ingen anmälan eller kostnad - kläd dig efter väder!

Påsk i församlingen

Påsken innehåller vänners svek, en moders maktlöshet, maktens grymhet och Guds ingripande. Händelserna förändrade livsvillkoren för all framtid. Därför är påsken Svenska kyrkans största helg - dela den med din församling!