Sju nya präster och diakoner vigda plus en "emottagen"

Skara stift har fått fyra nya präster, tre nya diakoner och en "emottagen" präst.

De sju vigdes till tjänst av biskop Åke Bonnier i Skara domkyrka i söndag.

Cecilia Lidner, 35 år, ska tjänstgöra i Borås pastorat. Hon bor i Mölndal. Cecilia är utbildad kock och har arbetat i storkök. Hon har även varit personlig assistent åt fysiskt funktionshindrade.

Lars Tivemo, 51 år, ska tjänstgöra i Skara pastorat. Han bor i Mariestad och har arbetat som gymnasielärare.

Amanda Nyberg, 26 år ska tjänstgöra i Skövde pastorat. Hon bor i Lund och är uppvuxen utanför Trollhättan. Hon har arbetat ideellt med olika uppgifter inom kyrkan.

Karin Larsson, 30 år, ska tjänstgöra i Tidaholms pastorat. Hon bor i Göteborg och har bland annat arbetat som volontär Svenska kyrkan i utlandet på Teneriffa.

Tre diakoner

De tre nyvigda diakonerna är:

Clara Linderland, 30 år, som ska arbeta i Lidköpings pastorat. Hon bor i Skövde och har utbildning inom socialpsykologi. Clara har tidigare bland annat arbetat inom ungdomsboende och med ensamkommande flyktingbarn.

Veronica Lindström, 45 år, ska arbeta i Götene pastorat. Hon bor i Götene och är utbildad inom socialpedagogik och socialt arbete. Veronica har bland annat arbetat som socialsekreterare.

Michael Darius, 50 år, ska arbeta i Redvägs församling. Han är bosatt i Hökerum och har arbetat som fritidsledare och snickare. 

Ny präst tas emot

I samband prästexamen togs också Elisabet Öman emot som präst i Skara stift. Hon är redan vigd till pastor i Metodistkyrkan som har ett samarbetsavtal med Svenska kyrkan. Därför behöver hon inte vigas igen, men fick i samband med domkapitlets sammanträde avlägga de speciella löften som krävs för att vara präst i Svenska kyrkan.
   Elisabet är 48 år och ska tjänstgöra i Trollhättans pastorat. Hon bor i Trollhättan där hon varit pastor i olika frikyrkoförsamlingar i området.