Bildspel Skara domkyrka
Foto: Skara pastorat

Gudstjänst

Välkomna, alla som vill söka Gud, alla som tvivlar och alla som vill röra sig från ängslan till hopp.

Välkommen att fira gudstjänst
Varje söndag och helgdag firas gudstjänst i flera kyrkor i Skara pastorat. Under veckorna inbjuds till morgonbön och kvällsmässa. Dagar och tider för gudstjänster och evenemang finns i Kalendern som öppnas med en ikon i övre högra hörnet. Du hittar länk till webbsända gudstjänster här.

Gudstjänstens uppgift är att göra mötet mellan Gud och människor tydligt. Vi får lyssna till Bibelns texter och får hjälp att förstå vad de kan betyda i vår tid. Vi lyssnar till musik och sjunger med i psalmerna. Vi ber för dem och det som står oss nära.

Bibeltexter
Varje söndag och helgdag under kyrkoåret har sitt namn, sitt tema och sina bibeltexter.  Klicka här för att läsa kommande söndags text. Där hittar du också annan information om söndagen och kan söka efter övriga kyrkoårets bibeltexter.

Gudstjänst i Coronatider

Alla gudstjänster är öppna för upp till 50 personer. Med reservation för ändringar. Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och restriktioner.

Skara domkyrka:
söndag 9.00 - Mässa
söndag 11.00 – Gudstjänst, sänds även via webb. Kyrkan öppnas 10.30.
onsdag 8.00 – Morgonmässa
torsdag 18.30 – Kvällsmässa
fredag 12.00 – Musik vid lunchtid
varje helgfri måndag-torsdag kl. 12.00 - Middagsbön
(under sommaren även fredagar istället för Musik vid lunchtid)

Nikolai ruin:
tisdag 14.00 - Pop-up-gudstjänst utomhus (vid regn i domkyrkan)

S:ta Annagården:
söndag 11.00 – Gudstjänst eller Högmässa
varje helgfri torsdag kl. 9.00 vår och höst – Morgonbön
tisdagar jämna veckor kl. 18.00 vår och höst – Bön
torsdagar första veckan i månaden kl. 18.30 vår och höst - Kvällsmässa

Bjärklunda kyrka:
lördagar kl. 18.00 vår och höst - Helgmålsbön

Varnhems klosterkyrka:
söndag 11.00 – Högmässa
helgfri onsdag 8.00 – Pilgrimsmässa

För alla gudstjänster och andra evenemang se Kalendern.

Svenska kyrkans gudstjänster på Sjukhemmen

På grund av Skara kommuns direktiv om besöksförbud på äldreboenden på grund av risken för spridning av coronavirus har beslutats om att kyrkorna inte har andakter på sjukhemmen. Detta gäller tills besked kommer om att besöksförbudet hävts och gäller Vallehemmet, Husaren, Viktoriagården, Frejan, Malmgården, Skarahemmet och Ardalagården.

Ardalagården
kl 14.00 -