Gudstjänst

Välkomna, alla som vill söka Gud, alla som tvivlar och alla som vill röra sig från ängslan till hopp.

Välkommen att fira gudstjänst
Varje söndag och helgdag firas gudstjänst i flera kyrkor i Skara pastorat. Under veckorna inbjuds till morgonbön och kvällsmässa. Dagar och tider för gudstjänster och evenemang finns i Kalendern som öppnas med en ikon i övre högra hörnet. Du hittar länk till webbsända gudstjänster här.

Gudstjänstens uppgift är att göra mötet mellan Gud och människor tydligt. Vi får lyssna till Bibelns texter och får hjälp att förstå vad de kan betyda i vår tid. Vi lyssnar till musik och sjunger med i psalmerna. Vi ber för dem och det som står oss nära.

Bibeltexter
Varje söndag och helgdag under kyrkoåret har sitt namn, sitt tema och sina bibeltexter.  Klicka här för att läsa kommande söndags text. Där hittar du också annan information om söndagen och kan söka efter övriga kyrkoårets bibeltexter.

Gudstjänst i Coronatider

Gudstjänster firas, men med förändringar och rådande restriktioner.

Skara domkyrka:
söndag 11.00 – Gudstjänst sänds via webb utan församling i kyrkan. Kyrkan öppnas efter gudstjänsten 12.00.
onsdag 8.00 – Morgonbön
torsdag 18.30 – Veckomässa
fredag 12.00 – Musik vid lunchtid
varje helgfri måndag-torsdag kl. 12.00 - Middagsbön
(under sommaren även fredagar istället för Musik vid lunchtid)

S:ta Annagården:
söndag 11.00 – Gudstjänst
varje helgfri torsdag kl. 9.00 under vår och höst – Morgonbön
tisdagar jämna veckor kl. 18.00 under vår och höst – Bön och lovsång

Bjärklunda kyrka:
lördagar kl. 18.00 vår och höst - Helgmålsbön

Varnhems klosterkyrka:
söndag 11.00 – Högmässa
helgfri onsdag 8.00 – Pilgrimsmässa

För alla gudstjänster och andra evenemang se Kalendern.

Svenska kyrkans gudstjänster på Sjukhemmen

På grund av Skara kommuns direktiv om besöksförbud på äldreboenden på grund av risken för spridning av coronavirus har beslutats om att kyrkorna inte har andakter på sjukhemmen. Detta gäller tills besked kommer om att besöksförbudet hävts och gäller Vallehemmet, Husaren, Viktoriagården, Frejan, Malmgården, Skarahemmet och Ardalagården.

Ardalagården
kl 14.00 -