Liv efter döden?
Vi kristna tror på ett hem, ett ljus, en famn som väntar på oss. Denna oerhörda gåva får vi, inte därför att vi platsar så bra i himlen, utan därför att Jesus med sin död rivit ned hindren för att få vara med.

Begravningsgudstjänsten är vårt tillfälle att ta farväl av någon som stod oss nära i jordelivet.
Vi får viska, eller högt säga ”Tack, Gud, för vad du gav mig genom …”
I Guds hand överlämnar vi den döde, det finaste vi kan göra - ett verkligt ”Adjö”.

Läs mer om begravning på Svenska kyrkans hemsida.

Boka begravningsgudstjänst

Att boka tid för begravningsgudstjänst får du hjälp med via begravningsbyrån, om du anlitat en sådan. Du kan också boka begravningsgudstjänst genom att kontakta kyrkogårdsförvaltningen, tel. 0511-265 40.

Bårtäcke

Istället för blommor på kistan kan man använda ett så kallat bårtäcke. Det bokar du genom att kontakta Kyrkogårdsförvaltningen, tel. 0511-265 40.