Vem var Alfred Nobel?

Välkommen till en spännande berättelse om vem Alfred Nobel egentligen var som person. Vi får höra om hur han stödde fredsrörelsen med pengar från dynamit, om kans kärleksliv och mycket mer. I samarbete med Scandac bjuder vi in till ett föredrag, i församlingshemmet i Zürich, med Sven-Erik Gunnervall tisdagen den 8:e november kl. 19.00.

Sven-Erik Gunnervall beskriver kvällens tema på följande vis:

Få svenskar är utomlands – och naturligtvis även i Sverige – så känd som Alfred Nobel. Men kändisskapet härrör nästan uteslutande från hans gåva till eftervärlden, Nobelpriset. Mitt föredrag skall handla om hans och hans familjs liv, hur han byggde upp sin ofantliga förmögenhet (t.ex. dominerade han tillsammans med sina bröder oljeindustrin i Ryssland). Men han var en sammansatt personlighet, älskade vetenskapen och upptäckterna men skrev romantiska dikter och böcker, stödde fredsrörelsen med pengar från dynamitförsäljning, sökte en kvinnlig livskamrat men var aldrig nöjd med det han fann. Detta och mycket mer skall mitt föredrag handla om.

När: Tisdagen den 8 november 2022.

Var: Svenska kyrkans församlingshem på Kurvenstrasse 1 i Zürich.

Tid: Föredraget börjar klockan 19.00. Efteråt bjuder vi på något att dricka och äta och de som vill får tillfälle att diskutera.

Anmälan

Senast söndagen 6 november 2018 till Johannes Maier per mobiltelefon 079 647 09 09 (gärna SMS) eller per e-post johannes.maier@bluewin.ch.

Väl mött!