Välkommen Maja - vår nya volontär

Vi säger välkommen till Maja, vår nya volontär! Maja kommer bland annat att ha hand om barn- och ungdomsträffarna i Zürich, Basel och Zug. Vi ser fram emot en spännande vår tillsammans! Läs hennes presentation här.

Hej allihopa!

Jag heter Maja och kommer vara den nya volontären i Svenska kyrkan i Schweiz den kommande våren. Jag kommer från Jönköping, Småland och är 19 år. Det känns bra att få vara med och bidra i denna härliga församling. Jag har tidigare bott en tid i Australien och vet vikten i svenska kyrkans arbete utomlands. Att få känna gemenskap med andra svenskar och kanske få äta en kanelbulle eller två.

Jag har pluggat natur på gymnasiet och tog studenten förra våren. Efter studenten har jag arbetat mycket inom serviceyrken och älskar att träffa nya människor. Jag vet hur mycket man kan lära sig utav varandra. Jag har även tidigare varit ledare för grupper av konfirmander där jag lärde mig minst lika mycket av de som de av mig.

Anledningen till att jag sökte detta jobb i Svenska kyrkan är för att jag vet betydelsen av kyrkans arbete och har länge trivts i det inkluderande och välkomnande klimatet. För mig har det varit en trygg och lugn plats att komma till. Jag hoppas kunna bidra till denna miljö där alla är välkomna.

Samtidigt blir det en möjlighet för mig att komma utanför Sverige och lära mig en ny kultur. Jag hoppas få utforska Schweiz fantastiska natur, kultur och choklad. : )

Hoppas få träffa er alla snart!