Pilgrimsvandring Obergütsch till Hergiswald via Renggloch den 15:e maj

Följ med oss på en vacker pilgrimsvandring med fantastiska vyer över Luzern och Vierwaldstättersee. Vi avslutar med gudstjänst i Hergiswaldkapelle och sedan umgås vi på uteserveringen eller i restaurangen. Mer info om de olika vandringsvarianterna hittar du här. Hoppas vi ses!

Variant 1 (ca 8 km Obergütsch-Hergiswald. ca 4 h).

Vi träffas vid Torbogen utanför Luzern Bahnhof kl 10. Vi tar buss 10 upp till Obergütsch och börjar vår vandring där. Den går över vackra Sonnenberg och sedan på en mysig stig och ner till Renggbach. Vid platsen som heter Renggloch där det finns ett vattenfall äter vi lite picknick ca kl 12.30 och möter upp med de som vill gå den kortare varianten. Längs med Rengglochstrasse (vägen som fortsätter efter Obernau) finns flera parkeringsmöjligheter, tex efter bilverkstaden), och därifrån finns Wanderwegskyltar att följa till Renggloch, ca 400 m, (eller man kan också stå på parkeringsluckan direkt vid vattenfallet) så ses vi där 12.30.

Variant 2: (ca 3 km Renggloch-Hergiswald, ca 1,5 h).

Vi träffas vid Renggloch 12.30. Längs med Rengglochstrasse (vägen som fortsätter efter Obernau) finns flera parkeringsmöjligheter, tex efter bilverkstaden), och därifrån finns Wanderwegskyltar att följa till Renggloch, ca 400 m, (eller man kan också stå på parkeringsluckan direkt vid vattenfallet). Vi följer stigen från Renggbach och går upp till Hergiswald via Prügelweg. Efter väldigt många trappsteg är vi uppe vid Hergiswaldkapellet och har en fantastisk utsikt över Luzern och Vierwaldstättersee.

Variant 3: (ingen vandring eller endast vandring 3 km tillbaka till Obernau).

Vi träffas vid ingången till Hergiswaldkapelle kl 15.15 och går gemensamt in. (Parkering finns och det går också buss från Luzern en gång i halvtimmen; buss 71). Där har vi en gudstjänst som Magnus Aasa leder kl 15.30-16. Därefter umgås vi i restaurangen eller på uteserveringen. 

Vandringen neråt

Vandringen neråt 3 km börjar kl 17 med alla trappstegen, sedan över en vacker träbro och en trevlig stig som kommer ut vid några bondgårdar och tar oss ner till Obernau till busshållplatsen för buss 1 som vi tar tillbaka till Luzern. Vi beräknas vara på Luzern Bahnhof kl 18. 

Vill man inte vandra ner finns också möjligheten att ta buss 71 direkt från Hergiswald. Den går 16.57 och 18.27 och tar 25 minuter till Luzern Bahnhof.  

Anmälan senast 14/5

Vi hoppas få se många av er små som stora på denna Pilgrimsdag i gemenskapens och den fysiska aktivitetens tecken och få njuta härliga vyer och goda samtal. Anmälan senast 14:e maj till Åsa Nyfeler 076-675 24 72 eller zurich@svenskakyrkan.se. Ange vid anmälan variant 1, 2 eller 3, antal personer och telefonnummer. 

Vi ses!