Prästkandidater på besök

Nyhet Publicerad

Hej! Jag heter Malin Lindgren och jag är en gla’ Värmlandstôs. Efter ungefär åtta år hemifrån har tyvärr den lilla värmländska dialekt jag haft reducerats till nästan noll. Det är något jag hoppas ska ändras när jag i juni flyttar tillbaka hem till Karlstad för att vigas till präst och jobba i Karlstad domkyrka. 

Jag har hunnit bo på flera olika ställen och jag har alltid förundrats över likheter och olikheter i kulturer och vanor och hur den egna kulturen kan bli så mycket tydligare i mötet med de andra. När jag arbetade som Aupair på Irland blev kyrkorna och människorna som utgjorde kyrkan otroligt viktiga för mig och det var också under min tid där som det blev tydligare att jag ville jobba i Svenska kyrkan.

 

Burie! Jag heter Kim Rehnman och bor i Nordmaling, en liten ort fem mil söder om Umeå. I juni vigs jag till präst i Luleå stift och ska börja arbeta i Vännäs församling. Jag har samiska rötter och har arbetat en del med samisk kultur i kyrkan.

Jag har hunnit bo i flera delar av Sverige och har även tidigare arbetat i Lutherska kyrkan i Tanzania och mötet med kyrkan i både den samiska och den tanzaniska kulturen och kontexten har väckt en fascination kring hur det går att arbeta på olika sätt som kyrka.

 

Vi är väldigt glada att vi får möjligheten att besöka er och få fira påsk tillsammans med er. En högtid där vanor, det kristna och det svenska blir lite extra synligt och nära. Men mest ser vi fram emot möta er för att se och höra hur det kan vara att leva och bo i Schweiz, och att arbeta i den kyrkliga kontext som finns där.