Foto: Åsa Nyfeler

Julbasar i Basel 1-2 december

Varmt välkommen på julbasar i Basel den 1 och 2 december. Vi håller till i Alterszentrum zum Lamm på Rebgasse 16. Härlig julstämning väntas med glögg, varmkorv, ärtsoppa med punsch, vackert julpynt, svenska matvaror och hembakat. För barnen har vi pysselhörna och fiskdamm. Här finns mer information.

Julbasaren i Basel är en härlig tradition som för samman svenskar och sverigevänner i området. Bland utlandsboende blir traditionerna ofta extra viktiga och samhörigheten i det svenska betydelsefull. Så välkommen att möta julen med oss!

Här håller vi till

Alterszentrum zum Lamm, Rebgasse 16,  Basel

Då håller vi öppet - Nyhet: öppet även fredag

Fredag 1.12 16.00 - 20.00 och lördag 2.12 09.00 - 16.30

För dig som inte kan komma på lördagen eller vill njuta av en glögg och något litet att äta efter jobbet tillsammans med goda vänner och förhands-shoppa har vi för första gången öppet på fredag kväl

Servering

Våra traditionella smörgåstårtor, ärtsoppa med punsch, kaffe med dopp, glögg och varmkorv. Låt dig väl smaka!

Försäljning

Traditionellt svenskt julpynt som ljusstakar, textilier och hemslöjd. Svenska matvaror och kryddor att använda till det egna julstöket. Hembakat med svenska smaker.

För barnen

Upplev de svenska traditionerna tillsammans med barnen och låt dem trivas i barnpysselhörnan med fiskdamm.

Hitta hit

Buss- och spårvagnshållplats: Claraplatz
Parkering: MUBA-Parking och Parkhaus Rebgasse 20

Ett rött blockljus brinner.

Adventsgudstjänst i Kartäuserkirche i Basel

Basaren i Basel avslutas med en stämningsfull adventsgudstjänst i Kartäuserkirche lördagen den 2 december kl. 17.00. Kören Melodiva sjunger och tillsammans möter vi advent, en tid av längtan och förberedelser för julen. Alla är varmt välkomna!