Meny

Välkommen till Agunnaryds församling

Mitt i Agunnaryd står Agunnaryds kyrka som hjärtat i vår församling. Vi vill ha fötterna på jorden men hjärtat i himlen. Det innebär att vi vill skapa möten med människor där de befinner sig i livet. Vi vill vara en del av vårt samhälle och vår tid och förmedla det unika budskapet om Jesus Kristus. I Agunnaryds församling vill vi skapa positiva mötesplatser för gemenskap och utveckling. Vi inbjuder till kurser för att lära känna och fördjupa sig i kristen tro. På söndagen samlas vi till gudstjänst, under sommaren ofta ute i naturen eller på annan plats i församlingen. Vår strävan är att finnas ”mitt i byn”, att samverka med andra organisationer och grupper.

Svenska kyrkan i Agunnaryd  har verksamhet för både barn och vuxna. Till din kyrka är du alltid välkommen för att besöka en gudstjänst, delta i en aktivitet eller bara för gemenskapen.

Vi firar gudstjänst
de flesta söndagar, och tiderna kan du se på anslagstavlorna utanför affären och kyrkan, i socknens tidning Agunnaryds Allehanda, i tidningen Smålänningens veckoblad onsdagar (se under Ryssby så hittar du Agunnaryd) samt i kalendern på hemsidan.

Vi samlas också ibland i församlingshemmet, ibland några stycken, men gärna alla generationer tillsammans. Ibland för att ”bara” umgås, men ofta för att lära oss något vi inte visste förut. För vuxna har vi grupper där vi samlas och diskuterar vår tro och livets stora frågor.

Dop - konfirmation - bröllop - begravning
Kyrkan är en plats för alla livets skeden i både glädje och sorg. När du döps blir du en del av Svenska kyrkan och vi finns här genom hela ditt liv. Att konfirmeras är för många en stor, rolig och lärorik upplevelse. Att gifta sig är för många en av livets största händelser, ett bröllop i kyrkan välsignas av Gud. När du förlorat någon närstående kan din kyrka vara ett bra stöd och ge den avlidne ett vackert avslut.

Verksamhet för barn och ungdom
För barnen i Agunnaryd har vi barngrupper, ungdomsgrupp, konfirmandundervisning samt ibland gudstjänster på barnens villkor. Här hittar du mer information.

Agunnaryds kyrka Bild: Pastoratet

Kyrkokören behöver dig...
…som älskar att sjunga! Läs mer här

Stickcafé
Stickcafé anordnas en gång i månaden i Lanthandelns café. Vi träffas för att sticka, prata, umgås, fika, få ideér och inspiration av varandra.

Lunchmusik
Vi ger dig möjlighet att lyssna på en halvtimmes konsert i Agunnaryds kyrka vid några tillfällen under våren och hösten. Det är varierande genrer som ger dig ro i själen. Efteråt äter vi sopplunch.

Bärarlag
I Agunnaryd har vi ett lokalt bärarlag i samarbete med Agunnaryds SPF. De bär i samband med en jordbegravning ut kistan från kyrkan till graven. När de anhöriga tagit farväl sänker bärarlaget sakta och varligt ner kistan.

Tron får konsekvenser. Därför engagerar vi oss för global rättvisa, flyktingar, klimat och kulturarv. Svenska kyrkans internationella arbete sträcker sig över hela världen. Många frivilliga arbetar med olika uppgifter i församlingen tillsammans med präst, kantor och musikledare för barn och ungdom. Också du är välkommen!

Välkommen att ta kontakt!
Kontakta personal
Ordförande i församlingsrådet Katarina Aronsson,  0732-304 762, katarinaaronsson75@gmail.com

Se Agunnaryds Allehanda och Facebookgruppen Agunnarydsborna för mer information!