Foto: Ingemar Hagenfors

Vuxenkonfirmation

Något för dig?

OBS! P g a cornapandemin blev inte konfirmationsgudstjänten av i påskas utan den är flyttad till 5 sep kl 11, Öregrunds kyrka.

Vad går ni här och talar om? frågar en man i en bibeltext som handlar om hur
han möter två av Jesu lärjungar som berättar om allt som hänt vid korsfästelsen.
De är alldeles för tagna av sin berättelse att de inte känner igen att det är Jesus själv de talar med.
Att få mötas och dela liv och upptäcka trons  väg i sin egen livsvandring – det är vad den här gruppen handlar om.

Känner du igen dig i någon av de följande påståendena:

·       Är konfirmerad, men det var länge sedan och är nyfiken på att prata
om tro och liv igen.

·       Blev aldrig konfirmerad (eller döpt), men skulle vilja bli det.

·       Har en längtan och nyfikenhet på att dela tankar om tro och liv med
andra.

·       Har ett barn som konfaläser just i år och följa med i mitt barns process.

·       Känner du igen dig i någon av påståendena ovan, eller av annan anledning
finner detta intressant?

Då är du varmt välkommen att vara med i gruppen för vuxenkonfirmation. Se tider nedan.

VUXENKONFIRMANDER 2020/2021
27/9 introduktion. Efter gudstjänsten blir det lätt lunch, för att sedan övergå i första passet. Vi möts 3 timmar en söndag i månaden, i samband med gudstjänst nedanstående datum:
17/10 Heldag (kl 09-16), 8/11, 29/11 (1 Advent), 20/12 (4 Advent,
10/1, 31/1, 21/2, 14/3, 4/4. Påskdagen. Avslutning med ev dop eller konfirmation för dig som aldrig blev konfirmerad. Eller med doppåminnelse  för dig som redan är både ock.

Varmt välkommen önskar Monica Lemoine, präst.

Anmäl dig genom att skriva e-post till: monica.lemoine@svenskakyrkan.se
eller genom att komma den 27/9.
Meddela ev specialkost.

Några röster om vuxenkonfirmation

Några deltagare säger:
”Du som inte blev konfirmerad som tonåring, tveka inte att gå med i en konfirmationsgrupp för vuxna. Det ger så mycket gemenskap, glädje
och insikt och meningen med bibelns ord”.
Gunilla Blomster

Det kändes så skönt att kunna komma till gruppen utan förkunskaper och utan att ha någon egentlig relation till kyrkan och ändå känna sig hemma”.
Ellie Waluszewski Fägerstam