Foto: div

Öppna sommarkyrkor

Gör en utflykt och upptäck en vacker kyrka. Öregrund, Forsmark, Börstil och Östhammars kyrka har öppet för dig i sommar.

Gör en utflykt och upptäck en vacker kyrka!
Kyrkobyggnaderna tillhör oss alla och de berättar om kristen tro, men också om landets och den lokala platsens historia.

Under sommaren håller några av kyrkorna i Roslagens norra pastorat extra öppet för den som vill upptäcka kulturarvet, ha en enskild andakt, tända ett ljus eller sitta ner en stund och hitta lugnet och friden. Barnen hittar också egna aktiviteter i kyrkorna i Öregrund och Forsmark.

Sommarkyrka i Forsmark
Vardagar 1 juli- 9 aug,  kl 11-16
Guidad tur i kyrkan kl 14 som avslutas med berättelsen om korfönstret.
Skattjakt, tipspromenad och barnens gästbok.

Sommarkyrka i Öregrund
Vardagar 1 juli- 9 aug, kl  11-16
Bön kl 12 som avslutas med berättelsen om fiskarfamiljernas öden och äventyr och votivskeppens bakgrund.
Skattjakt och barnens gästbok.

Öppen kyrka i Börstil med café
Lördagar i juli, 6 juli-27 juli, kl 12-16.
Sommarcafé under samma tider i sockenstugan intill kyrkan.

Öppen kyrka i Östhammar kyrka
Tis-tors kl 11-14 året om. En stunds andrum. Obs! Stängt för omgestaltning vecka 33-35.