Jesus bär sitt kors
Foto: Ulrika Södrén

Bibliska figurer

Känner du till Bibliska figurer? De är handgjorda av frivilliga i Häverö-Edebo församling och används för att illustrera Bibelns olika berättelser.

Medan handen arbetar vidgas blicken

Orden är titeln på en bok, och det var säkert den insikten som inspirerade den
schweiziska nunnan när hon utvecklade idén att göra bibliska figurer. Hon ville levandegöra julevangeliet för människor, tanken och idén att göra sina egna figurer till julkrubban växte på det sättet fram.

Genom Bibliska figurer kan man på ett enkelt sätt att skapa och åskådliggöra texter ur bibeln.

I Häverö-Edebo församling har Bibliska figurer funnits sedan 2003-2004 och man har under åren hunnit med att göra ett hundratal figurer. Man har dessutom skapat miniatyrer av krukor, bröd, frukter, halsband, skor mm som passar när scenerna byggs upp.

Figurerna används ofta i gudstjänster och mässor, i våra påsk- och julvandringar samt på massor av olika sätt i vår verksamheter.

Vill du veta mer?

Kontakta oss på Församlingsgården i Hallstavik på telefon 0175-250 60 eller via mail: roslagensvastra.hallstavik@svenskakyrkan.se

Läs mer om Bibliska figurer