Att omfamnas

Döpas kan man när som helst i livet, som barn, ungdom eller vuxen. Ibland förväxlas dopet med en ceremoni för namngivning och namnet är viktigt vid dopet eftersom den som döps nämns vid sitt namn, men det är också något mycket större. Genom dopet blir vi delaktiga i livet, vi omfamnas av Gud och i dopet ingår löften om befrielse och beskydd. Dopet är en handling i kärlekens tecken med Guds närvaro.

Om du vill veta mer om t.ex. hur en dopgudstjänst går till eller vad ett dopsamtal är kan du läsa om det här.

Välkommen att kontakta pastorsexpeditionen för bokning av dop.
Tel 0176-799 00 eller e-post: rop.bokning@svenskakyrkan.se
Vi har ett tjugotal vackra kyrkor inom Roslagens östra pastorat som passar för dop.