Lyssna

Lathund - så här går en kväll till

All praktisk information för köksansvarig

Så här går det till:

  • Planera en maträtt för c:a 28 personer. Enklast är det om maten är fri från gluten och rött kött. Likaså något gott till kaffet (det måste inte vara samma person som bakar något som lagar maten). Skulle man vilja ha hjälp i köket så finns vännerna i Betagruppen ofta tillgängliga. Hör gärna av dig i förväg då till Peter Stenman eller Silke Kallerdahl. 
  • Till dukningen kommer det finnas blommor på borden redan från kyrkfikat/öppet hus. Servetter och ljus finns i köket i lite olika färger. Det går bra att ordna själv också. Vännerna i Betakursen kommer i regel senast kl 18  och är med och dukar. 
  • Antingen handlar du själv eller så mailar du en detaljerad inköpslista till Peter Stenman senast på måndag morgon kl 9 (efter denna tid kan inte beställningen ändras eller kompletteras). Då finns varorna på plats till onsdagen! Handlar du själv kan du antingen hämta ut ett ICA-kortet från Maria Bensow på expeditionen eller lämna in kvitto på det privata utlägget tillsammans med namn, personnummer och bankonto i den stora svarta brevlådan vid trappan.
  • På onsdag eftermiddag är församlingshemmet i regel öppet och tillgängligt från kl 15. Vill du ställa in matvaror i kylrummet tidigare går det bra men kolla gärna med personalen så att du kommer in. 

Att göra lista:

  • Ställ fram  långbord för 28 personer mitt i stora salen.
  • Om du vill så finns det vita plastdukar i stolsförrådet.
  • Duka - glas med fot står längst uppe i skåpet, lite tjusigare än vanliga - om man vill. 
  • Gör också iordning kaffe/te-bordet i stora salen, muggar, ev. assietter, ev. servetter.
  • Dekorera med blomma, servetter, ljus
  • Laga mat
  • Ställ fram vattenkannor
  • Kl 18.30: Servera antingen direkt på serveringsborden (vid köksdörren), på serveringsvagn eller direkt på borden, välj själv! Du får gärna då berätta för gästerna vad du bjuder på.
  • Ställ diskvagnen i salen, en back med lite vatten i för bestick och en sophink underlättar arbetet
  • Sätt på kaffe och te
  • Ät gärna själv också
  • Ta in disken
  • Ca kl 19: Ställ fram kaffe, te och kaka/efterrätt
  • Betagruppen är ofta beredda på att vara med och diska efter maten så det behöver inte hänga på dig med allt efterarbete. Framför allt behöver du inte diska efter kaka och kaffet. 
  • Gå hem till välförtjänt vila. Ta gärna med dig rester av maten om du vill.
  • Disken efter kaffet och ordningen i salen löser personal på torsdag.

Än en gång: stort TACK!