Dopet

Jesus har uppmanat oss att döpa och att lära om kristen tro. Dopet sker en gång i livet och det kan ske när barnet är nyfött eller när man är tonåring eller vuxen.

Dopgudstjänsten utformar prästen alltid tillsammans med dopfamiljen eller den som ska döpas. Man kan vara många som medverkar vid dopet genom bibelläsning, att be böner, läsa dikter, sång och musik. Faddrar, syskon, släkt och vänner kan hjälpa till med att exempelvis hälla upp dopvattnet och hålla i dopljuset eller dopservetten.

Du bokar dopgudstjänst via församlingsexpeditionen  i Råneå. Därefter tar en präst kontakt med dig för att boka tid för samtal om dopgudstjänsten.

Om du inte vet i fall du är döpt, kan vi också hjälpa dig med att ta reda på det.

Svenska kyrkans sida om dopet