Bär varandra

Nu har det blivit dags att sprida glädje och pepp till fler i Oskarshamn! De närmsta veckorna kommer bjuda på överraskningar och inspiration. Att hålla ut och hålla i försiktighetsåtgärderna blir faktiskt lättare när vi bär varandra!

Abbe på äventyr!

Följ med Abbe på äventyr. 4 avsnitt för små och stora med Abbe som är 5 år och nyfiken på Gud.

Är det inte över än? Jag känner mig ganska klar med covid-19 nu. Mätt, trött och less. Maj är vanligen sprickfärdig av hopp och livskraft: naturen spirar, barnen syns på lekplatserna igen, studenterna jublar, vi har mer tid att ses och ser fram mot sommarens ledighet. Den här våren krymper istället mångas livsrum och framtidstro. Hur länge måste jag vara ifrån släkt och vänner? Blir jag sjuk? Finns det jobb i höst? Kommer det gå över? Att leva i den här ovissheten är påfrestande och längtan efter familj och vänner väldigt påtaglig. Hur ska jag orka?

Dags att sprida glädje! Kanske vet du redan att jag och mina kollegor i Oskarshamns församling finns där och stöttar. Du kan höra av dig om du behöver hjälp att handla eller vill prata om det som oroar och skaver. Nu har det blivit dags att sprida glädje och pepp till fler i Oskarshamn! De närmsta veckorna kommer bjuda på överraskningar och inspiration. Att hålla ut och hålla i försiktighetsåtgärderna blir faktiskt lättare när vi bär varandra!
/Catarina Olsson, kommunikatör

En bön på vägen:
Må din väg gå dig till mötes
och må vinden vara din vän
och må solen värma din kind
och må regnet vattna själens jord.
Och tills vi möts igen
må Gud hålla, hålla dig i sin hand.

samtal

Samtalsstöd

Ibland behöver man någon att prata med. Vi har tystnadsplikt, för inga journaler och det är kostnadsfritt.

Dop, konfirmation, bröllop och begravning.

Oskarshamns församling har ett rum och ett sammanhang för livets olika skeden. Här delar vi glädjen när någon döps, konfirmeras och när ett par vigs, men också sorgen när vi begraver en vän eller anhörig.