Öppen förskola

Träffpunkt för barn 0-5 år i vuxens sällskap

UPPEHÅLL I VERKSAMHETEN

Vi har uppehåll i all vår publika verksamhet. Detta innebär att vi för tillfället inte firar gudstjänst, har konserter, öppen förskola, sångstunder m m. Uppehållet gäller åtminstone hela januari.

Dop och vigslar får genomföras med max 8 personer inklusive medverkande. För begravningar gäller max 20 personer exklusive medverkande.

Våra kyrkor har öppet som vanligt. Välkommen in för en stund av stillhet eller för att tända ett ljus. Vid entrén har vi korgar med ljus, reflexer, bibelord och dikter som vi gärna bjuder dem som besöker oss på. Vill du prata med någon finns präst eller diakon på plats i Oscarskyrkan vardagar 12:00-13:00 och helger 11:00-12:00. Du kan också kontakta präst eller diakon via mail eller telefon och jourhavande präst har extraöppet under pandemin.

Vill du ha hjälp med viktiga ärenden, hör av dig till någon av församlingens diakoner så ska vi se hur vi bäst kan hjälpa dig.

föranmälan införs

På grund av ökande smittspridning inför vi nu föranmälan på öppna förskolan.
Max 6 familjer per förskola.

OBS! UPPEHÅLL - SE OVAN

Församlingens öppna förskola är en träffpunkt för barn 0-5 år i vuxens sällskap. Förskolan leds av pedagogiskt utbildad personal. Här träffas vuxna och delar tankar och erfarenheter medan barnen leker med andra barn. Varje dag sjunger vi tillsammans. Ni kommer och går under den tid som verksamheten är öppen. Kaffe och te finns att köpa för 15 kr. Föranmälan krävs, se ovan.

Oscars församling har två öppna förskolor, en på Fredrikshovsgatan och en på Armfeltsgatan. Frågor om förskolan besvaras av Sofie Winsnes, sofie.winsnes@svenskakyrkan.se

Rutiner på våra öppna förskolor

• Vi välkomnar max 6 familjer samtidigt.
  • Föranmälan krävs.
  • Vi har en sångstund kl 10 de dagar verksamheten är öppen. På torsdagar är det sångstund i någon av våra kyrkor.
  • Vi tar inte emot barn som har förskoleplats.
  • Stanna hemma om ni eller ert barn är förkylda eller om barnens allmäntillstånd är sämre än vanligt. Pedagogerna förbehåller sig rätten att neka besökare som har förkylningssymptom eller liknande. Det gör vi med hänsyn till allas hälsa.