Olaus Petrikyrkan

Besöksadress: Armfeltsgatan 2, Stockholm

Olaus Petrikyrkan, även kallad OP, invigdes 1959, ligger på Gärdet och har fått sitt namn efter ”Sveriges Luther”, Olaus Petri. Kyrkan ritades av Peter Celsing och utgör norra delen i en svängd hyreshuslänga. En av kyrkans sevärdheter är dopfunten, tillverkad i en enhet av grön Ekebergsmarmor. Dopfunten väger ca 1.5 ton och har formen av ett ägg. Titta gärna också på takmålningen i kyrkan utförd av professor Olle Nyman. Besök Olaus Petrikyrkan på stadspromenaden! Kontakta expedition, 08-442 51 00, om du vill besöka kyrkan.

digital rundvandring